ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Το σχέδιο Ραν Ταν Πλαν για την πολιτική φθορά της ΝΔ

Το σχέδιο Ραν Ταν Πλαν για την πολιτική φθορά της ΝΔ Κύριο

13:56 - 11 Απρ 2018
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Είναι φανερό από τις σπασμωδικές αντιδράσεις διαφόρων και από τα πρωτοσέλιδα των φιλοκυβερνητικών εφημερίδων των τελευταίων ημερών, ότι στις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ και κάποιων φιλοσυριζαϊκών συνιστωσών της δεξιάς εξυφαίνονται φιλόδοξα σενάρια.

 

Σύμφωνα με αυτά, ο Μητσοτάκης θα πρέπει να διαγράψει τον Σαμαρά επειδή λέει ότι το Κίνημα Αλλαγής είναι δυνάμει κυβερνητικός εταίρος, ο Τζιτζικώστας θα κάνει την Λέγκα του Βορά, ο Αντώναρος θα φτιάξει και αυτός νέο κόμμα, η Παπακώστα το έχει έτοιμο…

Με αυτές τις δραματικές εξελίξεις πιστεύουν κάποιοι ότι θα πληγεί θανάσιμα η ΝΔ, θα χάσει κρίσιμα εκλογικά ποσοστά προς τα δεξιά, ο Μητσοτάκης θα γίνει ρόμπα και θα επακολουθήσει η παλινόρθωση του Καραμανλισμού και διάφορα άλλα ένδοξα.

Αυτό που δεν έχουν αναλογιστεί οι σεναριογράφοι είναι ο κίνδυνος να ναυαγήσουν όλα αυτά τα σχέδια μέσα στο πέλαγος της φαντασίας τους.

 Και αυτό για έναν πολύ απλό λόγο: αντί να πληγεί με τόσο βάρβαρο και σκληρό τρόπο η ΝΔ, να αυξηθεί τελικά τόσο πολύ το ποσοστό των κομμάτων που θα μείνουν εκτός Βουλής μετά τις εκλογές, ώστε να διευκολυνθεί απρόσμενα η επίτευξη αυτοδυναμίας του Μητσοτάκη.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.