ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Ταγιάνι: Μου τηλεφώνησε η Μέι και μου είπε….

Ταγιάνι: Μου τηλεφώνησε η Μέι και μου είπε…. Κύριο

19:37 - 16 Απρ 2018
Χάρης Αποστολόπουλος

Γράφει ο Χάρης Αποστολόπουλος

Εμφανής η προσπάθεια σήμερα, με την έναρξη των εργασιών της Ολομέλειας του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο, του προέδρου Αντονιο Ταγιάνι να εκμαιεύσει από τους ευρωβουλευτές ένα Ψήφισμα, με το οποίο να καταδικάζεται μεν η υποτιθέμενη χρήση χημικών όπλων από την κυβέρνηση του Ασαντ αλλά και να επικροτείται, η πυραυλική επίθεση που εξαπέλυσαν εναντίον της χώρας, οι ΗΠΑ, Αγλλία και Γαλλία.

Κι’ ενώ η συζήτηση στην Ολομέλεια της Ευρωβουλής για το θέμα της Συρίας έχει προγραμματισθεί για αύριο το απόγευμα και το θέμα των πυραυλικών επιθέσεων εναντίον της επιβεβαιώθηκε ότι, όπως ανέφερε ο Reporter.gr, θα τεθεί στην αυριανή συζήτηση με τον Εμμανουέλ Μακρόν για το «Μέλλον της Ευρώπης» (sic), oπρόεδρος Ταγιάνι προκάλεσε μία, εκτός ημερήσιας διάταξης, συζήτηση στην Ολομέλεια για το θέμα της Συρίας.

Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι, για να ενισχύσει την άποψη του, περί της έκδοσης ενός Ψηφίσματος της Ευρωβουλής, με το οποίο θα επικροτείται η πυραυλική επίθεση κατά της Συρίας, ο πρόεδρος Ταγιάνι επικαλέσθηκε τηλεφωνική συνομιλία που, όπως είπε, είχε με την πρωθυπουργό της Αγγλίας κυρία Μει.

Όπως μετέφερε ο Αντόνιο Ταγιάνι στους ευρωβουλευτές, η πρωθυπουργός της Αγγλίας, τον διαβεβαίωσε ότι «η επίθεση κατά των βάσεων στη Συρία, ήταν επίθεση που είχε σκοπό να πληγούν βάσεις με χημικά όπλα και όχι ο άμαχος πληθυσμός».

Η Αγγλία σκοπεύει να συνεχίσει να συνεργάζεται με την ΕΕ για την Συρία, είπε ότι του …είπε η Μέϊ ο πρόεδρος της Ευρωβουλής.

Πρέπει λοιπόν, κατέληξε, ο Αντόνιο Ταγιάνι, το Ευρωκοινοβούλιο να στείλει ένα ηχηρό μήνυμα ότι η χρήση χημικών όπλων από οποιονδήποτε είναι απαράδεκτη και ότι επικροτείται η πυραυλική επίθεση που έγινε από ΗΠΑ, Γαλλία και Αγγλία.

Με εξαίρεση της ευρωομάδα της Αριστεράς, οι επικεφαλής των υπόλοιπων πολιτικών ομάδων του Ευρωκοινοβουλίου, δεν έδειξαν καμία απροθυμία να συμμορφωθούν προς την παρότρυνση του προέδρου του Ευρωκοινοβουλίου, προκαθορίζοντας έτσι και ποιο θα είναι το αναμενόμενο Ψήφισμα της Ευρωβουλής για το θέμα.

Μιλώντας, ωστόσο, η επικεφαλής της ευρωομάδας της Αριστεράς στο Ευρωκοινοβούλιο Γκάμπι Τζίμμερ, δήλωσε πως η Ομάδα της δεν θα υπερψηφίσει το Ψήφισμα με το οποίο θα επικροτείται η επίθεση στην Συρία, διευκρινίζοντας ότι αυτό δεν σημαίνει ότι δεν καταδικάζει την χρήση χημικών όπλων εναντίον πληθυσμών.

Δεν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία για το ότι χρησιμοποιήθηκαν χημικά όπλα από τον Ασαντ, υπογράμμισε η κυρία Τζίμμερ για να τονίσει ότι, αφενός μεν η πυραυλική επίθεση κατά της Συρίας αποφασίσθηκε χωρίς την συγκατάθεση διεθνών Οργανισμών και αφετέρου ότι η επίθεση κατά της Συρίας δεν συνάδει ούτε με τα συμφέροντα του ευρωπαϊκού λαού ούτε και του Συριακού.

Νίκος Ρούσσης- Στρασβούργο

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.