ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τι έγινε τελικά με την σημαία; Και πού είναι πάλι ο Καμμένος;

Τι έγινε τελικά με την σημαία; Και πού είναι πάλι ο Καμμένος; Κύριο

12:14 - 17 Απρ 2018
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Εν μέσω ελληνικών λεονταρισμών, τουρκικής προκλητικότητας, ψεύδους, αμηχανίας και προσπάθειας να «διατηρηθούν χαμηλοί τόνοι», το ερώτημα που παραμένει είναι: τι συνέβη τελικά στην νησίδα Μικρός Ανθρωποφάς;

 

Όσο και αν το να ανεβοκατεβάζει κάποιος πολίτης σημαίες αυτήν την φορτισμένη περίοδο εμπεριέχει πολλά και έντονα στοιχεία προβοκάτσιας, απάντηση στο τι έγινε μπορούμε να έχουμε αν προσέξουμε δηλώσεις ενός από τους υπερπατριώτες που ανέλαβαν την πρωτοβουλία.

Όπως ανέφερε:  «Όταν πήγαμε για να ανεβάσουμε τη σημαία, είδα ένα γιοτ που έκανε βόλτες. Δεν του έδωσα σημασία. Ήταν κατασκοπευτικό πολιτικό σκάφος. Αυτοί την κατέβασαν την Κυριακή. Το Σάββατο που είχαμε πάει ήταν εκεί η σημαία».

Με βάση αυτά, ο Γιλντιρίμ μάλλον λέει αλήθεια. Και η ελληνική πλευρά δεν στέκεται στο αν ανέβηκε ή όχι σημαία, αλλά στο ότι δεν υπάρχουν στοιχεία παραβίασης ελληνικού εδάφους – μία αρκετά περίεργη διατύπωση.

Το πιθανότερο είναι ότι η ελληνική σημαία και ανέβηκε και κατέβηκε. Τώρα αν έγινε από κομάντος ή από κατασκόπους, δεν έχει τόσο σημασία.

Παρά ταύτα, το πρόβλημα της κυβέρνησης είναι περισσότερο ορατό από ποτέ. Ο Καμμένος παραμένει υπουργός (και εξαφανισμένος), τις δηλώσεις τις κάνει ο Κουβέλης και ο Τσίπρας κάνει τον διαιτητή. Με ψυχραιμία, πάντα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.