ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Η μεθόδευση για τις εκλογές τον Οκτώβριο του ‘19

Η μεθόδευση για τις εκλογές τον Οκτώβριο του ‘19 Κύριο

13:05 - 18 Απρ 2018
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης επιβεβαίωσε νωρίτερα την Τετάρτη αυτό που κυκλοφορούσε ως φημολογία: Οι δημοτικές και περιφερειακές εκλογές δεν θα διεξαχθούν στην προβλεπόμενη ημερομηνία, δηλαδή ταυτόχρονα με τις ευρωεκλογές τον Μάιο του 2019, αλλά πέντε μήνες αργότερα, την δεύτερη Κυριακή του Οκτωβρίου του 2019.

 Όπως είπε δε, οι εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση θα γίνουν με το σύστημα της απλής αναλογικής. 

Αυτά τα είπε ο υπουργός στο έκτακτο συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) και Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας ((ΕΝΠΕ), και πιθανώς να υποκρύπτουν τον σχεδιασμό που έχουν στο μυαλό τους οι ιθύνοντες νόες του ΣΥΡΙΖΑ. Δηλαδή: να στήσουν τον Οκτώβριο του 2019 τριπλές κάλπες. Δημοτικές, περιφερειακές και εθνικές.

Πρόκειται προφανώς για ακραία φιλοδοξία (τόσο χρονικά, όσο και ως μεθόδευση), αλλά γιατί να αποκλείσει κανείς το ακραίο στοιχείο από τα σχέδια του ΣΥΡΙΖΑ; Δεν μας έχει συνηθίσει και σε τίποτε καλύτερο.

Πάντως, όσοι τα σκέφτονται αυτά ίσως δεν έχουν δώσει την δέουσα σημασία στην Ιστορία. Η εμπειρία έχει δείξει ότι όαν ένα κόμμα χάσει ευρωεκλογές, είναι πολύ δύσκολο να κερδίσει τις εθνικές που διεξάγονται σε σύντομο χρονικό διάστημα. Μοναδική εξαίρεση ήταν το ΠΑΣΟΚ του Κ. Σημίτη, το οποίο είχε χάσει τις ευρωεκλογές του 1999 και κέρδισε στις εθνικές του 2000. Πλην όμως στο νήμα και με μόλις μερικές χιλιάδες ψήφους διαφορά από την ΝΔ 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.