ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Ένα χρηματιστήριο μέσα στη «φούντα»…

Ένα χρηματιστήριο μέσα στη «φούντα»… Κύριο

14:55 - 25 Απρ 2018
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Εκρηκτική άνοδο σημειώνουν οι τιμές των μετοχών δύο εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην καλλιέργεια κάνναβης και έχουν ήδη δρομολογήσει επενδυτικά σχέδια στην Ελλάδα.

 

Η τιμή της μετοχή της εταιρείας Canopy Growth που ειδικεύεται στην καλλιέργεια κάνναβης για ιατρικούς σκοπούς, σημείωσε την Τρίτη αύξηση 11% στο Χρηματιστήριο του Τορόντο και έφθασε τα 11 δολάρια Καναδά. Η τιμή της μετοχής της Aurora Cannabis κατέγραψε ανάλογη αύξηση και η έφθασε στα 2,50 δολάρια, ενώ στην περίπτωση της Aphria σημειώθηκε αύξηση 8,4% και η τιμή έφθασε στα 6,70 δολάρια.

 

Οι Canopy και Aphria δραστηριοποιούνται και στην Ελλάδα, ή μάλλον αναμένουν τις Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις, με τις οποίες θα περιγραφούν οι ρυθμίσεις τα σχετικά με την καλλιέργεια ώστε να ξεκινήσει η παραγωγή.

 

Αυτό το άλμα στις τιμές των μετοχών καταδεικνύει την δυναμική που μπορεί να παρουσιάσει η νέα αυτή αγορά.

 

Όπως ενδεικτικά αναφερόταν στην έκθεση του διευθυντή του γραφείου προϋπολογισμού του κοινοβουλίου του Καναδά προ μερικών μηνών, ο τζίρος της σχετικής αγοράς, λαμβάνοντας ως βάση για τον υπολογισμό 4,6 εκατομμύρια καταναλωτές, μπορεί να ανέλθει ετησίως σε ένα μέγεθος μεταξύ 4,2 εώς 6,2 δισεκ. δολάρια Καναδά (3 έως 4,2 δισεκ. ευρώ).

 

Στην Ελλάδα δεν θα είναι παράτολμο να προβλέψει κανείς αντίστοιχες προοπτικές…

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.