ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Ο ελληνικός πόλεμος των… άστρων!

Ο ελληνικός πόλεμος των… άστρων! Κύριο

07:33 - 26 Απρ 2018
Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Γράφει ο Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Ο Ελληνικός Διαστημικός Οργανισμός ξεκίνησε τόσο δυναμικά, που μόλις το ΔΣ του συμπλήρωσε ένα μήνα ζωής, ξέσπασε και ο πρώτος ελληνικός πόλεμος των... άστρων!

Ο Πρόεδρος του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού, Δρ. Σταμάτης Κριμιζής με μία ηχηρή παραίτηση κύρηξε τον πόλεμο στην αγαπημένη υπηρεσία του Νίκου Παππά, που μέχρι και ευχετήριες κάρτες με πυραύλους έστελνε το Πάσχα, για να δείξει πόσο παθιασμένος είναι με το νέο εγχείρημα.

Τώρα βέβαια ο υπουργός βρίσκεται απολογούμενος, καθώς ο κ. Κριμιζής στην επιστολή παραίτησής του χρεώνει στον υπουργό πως με την ανοχή του ο ΓΓ Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων κ. Βασίλης Μαγκλάρας, έχει αναλάβει το ρόλο του «Τσάρου του Διαστήματος» στην Ελλάδα.

Επίσης ο κ. Κριμιζής αφήνει αιχμές για αδιαφάνεια στον Οργανισμό. ΕΔΩ ολόκληρη η επιστολή

Όπως ήταν φυσικό το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης απάντησε στην επιστολή του Καθηγητή σημειώνοντας πως "προκαλεί έκπληξη η ταχύτητα με την οποία πρόλαβε, εντός τεσσάρων εβδομάδων, να αξιολογήσει και να κρίνει αμετάκλητα την προσπάθεια της χώρας να σχεδιάσει και να υλοποιήσει μία συντονισμένη εθνική στρατηγική στον τομέα του Διαστήματος".

Ανακοινώθηκε επίσης πως νέος Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού αναλαμβάνει ο Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και πρώην Πρόεδρος της Ένωσης Ευρωπαϊκών Δορυφορικών Οργανισμών, Χριστόδουλος Πρωτοπαππάς.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.