ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Στην... παρέα Αντώναρου-Παπακώστα και ο Καραχάλιος

Στην... παρέα Αντώναρου-Παπακώστα και ο Καραχάλιος Κύριο

09:31 - 01 Μαϊ 2018
Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Γράφει ο Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Οι διαγραμμένοι από τη ΝΔ, Ευάγγελος Αντώναρος και Κατερίνα Παπακώστα πυκνώνουν τις δημόσιες παρεμβάσεις του το τελευταίο διάστημα και αφήνουν να εννοηθεί πως προσανατολίζονται στην ίδρυση νέου κόμματος. Η κα. Παπακώστα έχει ήδη ανακοινώσει τον πολιτικό φορέα "Ν.Ε.Ο.", αλλά ακόμη δεν έχει πάρει τη μορφή κόμματος.

Υπάρχει όμως η φημολογία πως ένα νέο κεντροδεξιό κόμμα γεννιέται και πως σε αυτό θα συμμετέχει και ο Ευάγγελος Αντώναρος, ενώ στην παρέα τους προστέθηκε και ένα ακόμη νέο μέλος.

Ανακοίνωση του Αντώναρου και της Παπακώστα για την Πρωτομαγιά συνυπογράφει και ο Νίκος Καραχάλιος, πρώην γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού της ΝΔ.

Στο κείμενό τους με τίτλο «Εμείς νιώθουμε και νοιαζόμαστε», επισημαίνουν πως η σκέψη τους με αφορμή τον εορτασμό της εργατικής Πρωτομαγιάς:

- Είναι στους ανέργους οι οποίοι στερούνται την πρόσβαση στην εργασία.

- Είναι όμως και στους εργαζόμενους με τις αμοιβές στα όρια της φτώχειας.

- Είναι και στους συνταξιούχους που οι συνεχείς μειώσεις των συντάξεων τους οδηγούν στην απόγνωση.

Το υπόλοιπο κείμενο έχει ως εξής:

Ποιος είναι ο στόχος της Ημέρας; Να τονώσει το αγωνιστικό φρόνημα των μη εχόντων, των μη προνομιούχων. Είναι «αριστερή γιορτή»; Σαφώς και όχι! Δεν υπάρχουν αριστερές και δεξιές Ημέρες υψηλού συμβολισμού. Κάθε τέτοια ημέρα ανήκει σε ολόκληρη την κοινωνία.

Η φετινή Πρωτομαγιά έχει ιδιαίτερη βαρύτητα λόγω της επικαιρότητας που μας φέρνει πολύ κοντά στην έξοδό μας από την εποχή των Μνημονίων (Το κατά πόσο η έξοδος θα είναι «καθαρή» ή όχι αποτελεί ζητούμενο και όχι ζήτημα). Το ζήτημα είναι ποιος μπορεί σε ένα τόσο σύνθετο τοπίο, ναρκοθετημένο κοινωνικά και υπονομευόμενο αναπτυξιακά, να διαχειριστεί την επόμενη ημέρα υπηρετώντας 3 άξονες:

α) Τη γεωπολιτική σταθερότητα και την ευρωπαϊκή προοπτική της Χώρας.

β) την κοινωνική ειρήνη και την αποκατάσταση των αβυσσαλέων κοινωνικών ανισοτήτων που μαστίζουν ιδιαίτερα τους λιγότερο ευνοημένους,

γ) την ισόρροπη και βιώσιμη ανάπτυξη με κοινωνικό πρόσημο μέσα σε ένα πλαίσιο ισονομίας και διαφάνειας.

 
Τελευταία τροποποίηση στις 23:54 - 30 Απρ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.