ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Για κάποιον λόγο δεν πήγε ο Κάρολος στην Ακρόπολη…

Για κάποιον λόγο δεν πήγε ο Κάρολος στην Ακρόπολη… Κύριο

13:26 - 10 Μαϊ 2018
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Όλα καλά κι όλα ωραία (περίπου…) κατά τις συναντήσεις του πρίγκιπα Καρόλου με την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία, αν και τα φάλτσα δεν έλειψαν.

 

Πέραν της αμηχανίας και της γνωστής αδυναμίας του Πρωθυπουργού ως προς τις χειρονομίες και την στάση του σώματος, κατά την διάρκεια του δείπνου που παρέθεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σημειώθηκαν κάποια λάθη και κάποιες… υπερβάσεις.

 

Ως γνωστόν, το πρόγραμμα του διαδόχου του βρετανικού θρόνου δεν περιελάμβανε επίσκεψη στην Ακρόπολη. Για λόγους προφανείς, προκειμένου να μην τεθεί ζήτημα γλυπτών του Παρθενώνα και να μην εμπλακεί το όνομά του σε καμία τέτοια συζήτηση.

 

Παρά ταύτα, με πλήρη επισημότητα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε ειδικώς στο θέμα κατά την προσφώνησή του, φέροντας σε δύσκολη θέση τον υψηλό προσκεκλημένο.

 

Λίγη ώρα αργότερα, η σύντροφος του Πρωθυπουργού Μπέτυ Μπαζιάνα, έχοντας εισπράξει κάποια φιλοφρόνηση έγινε λίγο πιο διαχυτική από ό,τι θα επέτρεπε το πρωτόκολλο, αγγίζοντας με το χέρι τον Κάρολο στο πέτο, θέλοντας προφανώς να δείξει μία κάποια οικειότητα…

 

Γραφικότητες όχι ενοχλητικές και τραγικές, αλλά ενδεικτικές αντιλήψεων και συμπεριφορών.

Τελευταία τροποποίηση στις 13:27 - 10 Μαϊ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.