ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Ο κυρ Γιάννης τώρα επιφυλάσσεται για το φλερτ με τον ΣΥΡΙΖΑ…

Ο κυρ Γιάννης τώρα επιφυλάσσεται για το φλερτ με τον ΣΥΡΙΖΑ… Κύριο

06:15 - 31 Μαϊ 2018
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Μπορεί ο Αλέξης Τσίπρας να κάνει αστραπιαίες επικοινωνιακές κινήσεις, με διάρκεια έστω ολίγων ημερών, όμως ένα είναι το δεδομένο: ο δρόμος έως τις αυτοδιοικητικές εκλογές είναι μακρύς και έχουμε πολλά να δούμε και να ακούσουμε ακόμη.

 

Ο Γιάννης Μπουτάρης ήταν ο πρώτος «στόχος» του κ. Τσίπρα, μετά από την επίθεση που δέχθηκε στην Θεσσαλονίκη από τους γνωστούς τραμπούκους.

Ετσι, την προηγούμενη Παρασκευή έπεσε στην παγίδα του Πρωθυπουργού, ο οποίος έσπευσε να εκμεταλλευτεί πολιτικά το επεισόδιο και να τον χρίσει υποψήφιο δήμαρχο του «δημοκρατικού μετώπου» στην Θεσσαλονίκη.

Οι εντυπώσεις δεν ήταν και οι καλύτερες και πολλοί σχολίασαν: «τώρα βρήκε ο Μπουτάρης να συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ, την ώρα που καταρρέει;».

Συνειδητοποιώντας ότι λίγα έχει να κερδίσει από μία τέτοια συνεργασία ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης, φρόντισε να απεγκλωβιστεί όσο το δυνατόν συντομότερα. Και στο δημοτικό συμβούλιο στις αρχές της εβδομάδας, πήρε τις αποστάσεις του.

Δήλωσε ότι ο Πρωθυπουργός αξιοποίησε την επίθεση εναντίον του «και είπε όσα είπε». Προσέθεσε όμως: «Εγώ του ξεκαθάρισα ότι δεν είμαι, ούτε θα γίνω, ούτε θα ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ και ότι επισήμανε στον κ. Τσίπρα: «αν θέλετε να μας στηρίξετε, αλλά μην ζητήσετε ανταλλάγματα, όπως ακριβώς μας στήριξε και ο Γιώργος Παπανδρέου, χωρίς ανταλλάγματα».

Είπαμε, ο δρόμος προς τις κάλπες είναι μακρύς και θα μεσολαβήσουν πολλά. Ποιος θα βγει κερδισμένος και ποιος όχι, θα κριθεί με τα δεδομένα εκείνης της περιόδου. Τώρα είναι μάλλον νωρίς…

 

Τελευταία τροποποίηση στις 23:40 - 30 Μαϊ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.