ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Από το Μαρούσι στον αγώνα για την Μακεδονία

Από το Μαρούσι στον αγώνα για την Μακεδονία Κύριο

12:35 - 31 Μαϊ 2018
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Οι διαδικασίες για την επίλυση του Σκοπιανού φαίνεται ότι προχωρούν με ταχείς ρυθμούς και μάλλον ερήμην των πολιτικών δυνάμεων της χώρας, χωρίς να είναι ορατό αν καταλήγουν κάπου ή όχι.

 

Ως γνωστόν η στάση της πολιτικής ηγεσίας των Σκοπίων έχει περιπλέξει τα πράγματα, καθώς ο πρόεδρος Ιβανόφ έθεσε βέτο σε μία από τις βασικές προϋποθέσεις για την επίτευξη συμφωνίας, την χρήση δηλαδή του ονόματος που θα συμφωνηθεί έναντι όλων.

Καθώς παραμένει άγνωστο αν θα υπάρξει συμφωνία και αν αυτή θα τεθεί προς συζήτηση στην Βουλή, οι διάφοροι μακεδονομάχοι ετοιμάζονται για τα συλλαλητήριά τους.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Επιτροπή αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας, με πρωτοβουλία της οποία διοργανώθηκαν τα συλλαλητήρια της 21ης  Ιανουαρίου στην Θεσσαλονίκη και της 4ης φεβρουαρίου στην πλατεία Συντάγματος,  παρουσιάζει την Πέμπτη το μεσημέρι σε συνέντευξη Τύπου τα επόμενα σχέδιά της.

Ομιλητές θα είναι οι κ. Ιωάννης Αθανασιάδης, πρόεδρος της Παμμακεδονικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος και μέλος της επιτροπής αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας,  Λεωνίδας Κουμάκης, νομικός, συγγραφέας και μέλος του International Hellenic Association (IHA) και της επιτροπής αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας, Μιχαήλ Πατσίκας, μέλος της συντονιστικής επιτροπής αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας και ένα πρόσωπο έκπληξη: ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και πρόεδρος της  Κεντρικής Ένωσης Δήμων Έλλάδος (ΚΕΔΕ),  Γιώργος Πατούλης,

Ως γνωστόν ο κ. Πατούλης φιλοδοξεί να είναι υποψήφιος για τον Δήμο της Αθήνας και είναι εξ αυτού του λόγου εξαιρετικά δραστήριος. Μπορεί βέβαια τα σχέδιά του να ματαιωθούν και να προτιμήσει και πάλι το Μαρούσι, αλλά όπως και να ΄χει, το Μακεδονικό προσφέρεται για προεκλογική εκστρατεία… 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.