ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Γιατί μόνο στον Κοτζιά η μήνυση για το Σκοπιανό;

Γιατί μόνο στον Κοτζιά η μήνυση για το Σκοπιανό; Κύριο

13:43 - 31 Μαϊ 2018
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Μέσα στην αναμπουμπούλα για το Σκοπιανό και εν αναμονή συλλαλητηρίων και λοιπών εκδηλώσεων, άρχισαν να πέφτουν και οι μηνύσεις.

 

Μία από αυτές κατατέθηκε την Πέμπτη κατά του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά, με την κατηγορία της «εσχάτης προδοσίας» από τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Μακεδονικών Συλλόγων (ΠΟΠΣΜ), Γιώργο Τάτσιο.

Η μήνυση κατατέθηκε στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Σερρών, καθώς ο κ. Τάτσιος φαίνεται ότι έχει πιστέψει πως η συμφωνία για το ονοματολογικό έχει κλείσει, παρόλο που η κυβέρνηση λέει ότι δεν έχει κλείσει.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται μεταξύ των άλλων στην μηνυτήρια αναφορά, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών προέβη σε πράξεις προδοσίας από τη στιγμή που εκχώρησε το όνομα της Μακεδονίας στο πλαίσιο διαπραγματεύσεων με τον Σκοπιανό ομόλογό του, ενώπιον του ειδικού διαπραγματευτή του ΟΗΕ.

Αναφέρεται σχετικά στο σχετικό δελτίο Τύπου που εξέδωσαν οι Μακεδονικοί Σύλλογοι: «Εμείς οι γηγενείς αυτόχθονες αληθινοί Μακεδόνες αναγκαζόμαστε να προσφύγουμε στη Δικαιοσύνη για να ζητήσουμε προστασία από την ανιστόρητη και μελλοντικά επισφαλή παράδοση του ονόματός μας στο γειτονικό κράτος των σλαβο-αλβανών».

Καλά όλα αυτά, υπάρχει όμως μία απορία: αφού το θέμα το χειρίζονται οι Πρωθυπουργοί Ζάεφ και Τσίπρας γιατί δεν κατατέθηκε μήνυση κατά του Πρωθυπουργού; Μήπως οι Σερραίοι έχουν επηρεαστεί από τις καραμανλικές συμπάθειες για τον κ. Τσίπρα;  

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.