ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Ονειρα θερινής νυκτός, αγναντεύοντας την Θεσσαλονίκη…

Ονειρα θερινής νυκτός, αγναντεύοντας την Θεσσαλονίκη… Κύριο

06:00 - 04 Ιουν 2018
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Με την αβεβαιότητα στην Ευρώπη να εξαπλώνεται και να περιπλέκει τα πάντα, λόγω Ιταλίας και Ισπανίας, στην Ελλάδα κάποιοι κάνουν όνειρα. Θερινής νυκτός και εν όψει φθινοπώρου. Αυτοί οι κάποιοι δεν είναι άλλοι από τους ενοίκους του Μεγάρου Μαξίμου.

 

Όπως γίνεται γνωστό, ο Αλέξης Τσίπρας έχει ζητήσει έως τα μέσα του μηνός (Ιουνίου, του πρώτου θερινού) να του παραδοθούν σημειώμεα από τους υπουργούς και υπηρεσιακούς παράγοντες εν όψει της φετινής ΔΕΘ. 

 

Τα σημειώμετα αυτά πρέπει να περιλαμβάνουν εκτιμήσεις και αναλύσεις σχετικά με την παροχολογία που επιθυμει να κάνει ο κ. Τσίπρας στην εφετινή έκθεση. 

Και πιο συγκεκριμένα θέλει να ξέρει τι και πώς μπορεί να εξαγγείλλει σχετικά με την αύξηση του κατώτατου μισθού και την χορήγηση του 13ου μισθού στους δημοσίους υπαλλήλους και της 13ης σύνταξης στου συνταξιούχους - και ποιος ξέρει τι άλλο. 

 

Με αυτήν την ατζέντα ονειρεύεται ο κ. Τσίπρας να ανέβει εφέτος στην Θεσσαλονίκη, χωρίς να του περνά από το μυαλό το επικίνδυνο déjà vu. 

Με το πρόγραμμα Θεσσαλονίκης ξεκίνησε η επέλασή του στην εξουσία το 2014, τότε που θα μοίτραζε τα πάντα στους πάντες και πολλοί τον πίστεψαν. 

Δεν μοίρασε τίποτε, παρά καποια ψίχουλα σε μερικούς που προηγουμένως είχε εξαθλιώσει, έφερε το υπερμνημόνιό του και απογοήτευσε τους πάντες.

 

Όμως τώρα θα τον παρακολουθούν οι αγορές από τις οποίες θα θέλει να δανειστεί. Και αν πει αυτά που ονειρεύεται, η πορεία προς την νέα χρεοκοπία είναι προδιαγεγραμμένη. Τι κι λέει ότι θα έχει το «μαξιλάρι» για να μοιράζει. 

 

Και αυτό θα τελειώσει και η νέα περιπέτεια θα ξεκινήσει…

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.