ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Η Μέρκελ «παίζει μπάλα» εν όψει Μουντιάλ

Η Μέρκελ «παίζει μπάλα» εν όψει Μουντιάλ Κύριο

12:40 - 04 Ιουν 2018
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Σε λιγότερο από δύο εβδομάδες ξεκινά στα γήπεδα της Ρωσίας το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου 2018. Για κάποιες χώρες η διοργάνωση έχει ιδιαίτερη σημασία, όπως για την διοργανώτρια Ρωσία, που όλοι ξέρουμε ότι επιθυμεί να προσδώσει και πολιτικές προεκτάσεις στην διοργάνωση του Μουντιάλ.

Προφανώς, όπως κάθε φορά έτσι και φέτος, το Μουντιάλ έχει ιδιαίτερη σημασία και για την Γερμανία. 

 

 

Η κάτοχος του τίτλου, προφανώς και επιθυμεί να επαναλάβει την επιτυχία του 2014 και αυτό θα σημάνει πολλά, αν το κατορθώσει.

 

Επειδή όπως και να ‘χει, το ποδόσφαιρο είναι μία πολύ σοβαρή υπόθεση, η Ανγκελα Μέρκελ έκανε μία επίσκεψη στο αθλητικό κέντρο όπου προετοιμάζεται η Εθνική ομάδα της Γερμανίας στο Νότιο Τιρόλο. Ευχήθηκε καλή επιτυχία, συναντήθηκε και συνομίλησε με τους παίκτες και περιμένει πλέον την συνέχεια στα γήπεδα.

 

Πόσο σοβαρή υπόθεση είναι το ποδόσφαιρο;

 

Πολλοί το έχουν εξηγήσει στο παρελθόν, από τον Παζολίνι, έως τον Γκάρι Λίνεκερ και τον Ίβιτσα Όσιμ. Όμως καλύτερα από όλους το είχε περιγράψει μάλλον ο Μπιλ Σάνκλι, ο Σκωτσέζος μάνατζερ της Λίβερπουλ της δεκαετίας του 1960: «Μερικοί λένε ότι το ποδόσφαιρο είναι θέμα ζωής και θανάτου. Σας διαβεβαιώνω ότι είναι ακόμα πιο σημαντικό»…

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.