ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Σερβιτόρος ήτανε, σερβιτόρος έμεινε….

Σερβιτόρος ήτανε, σερβιτόρος έμεινε….

12:47 - 04 Ιουν 2018
panayiotis

Από panayiotis

Συχνά-πυκνά, ο …βαπτισθείς «Σύμβουλος Στρατηγικού Σχεδιασμού» του πρωθυπουργού Νίκος Καρανίκας, καταρρακώνει, με τις …παρόλες του το δημόσιο αίσθημα, προκαλεί βάναυσα την νοημοσύνη ζώντων και τεθνεόντων και βγαίνει, όπως οι φελλοί, στον αφρό της –ας την πούμε- επικαιρότητας.

Αυτή τη φορά, με ανάρτησή του στο Facebook, που έσπευσαν αβίαστα να την αναπαραγάγουν, άπαντες οι συνοδοιπόροι του στα ΜΜΕ, χαρακτηρίζει ως “μύθο” την σχέση του Μεγάλου Αλεξάνδρου με την περιοχή της Μακεδονίας και ειδικότερα της Ημαθίας, ενώ δεν διστάζει να επιτεθεί σε όσους διαφωνούν με την εκχώρηση του ονόματος στους Σκοπιανούς, κατηγορώντας τους ως “αμόρφωτα εθνίκια”.

Παράλληλα, κάνει λόγο για “κοινή ιστορία και πολιτισμό” μεταξύ των Ελλήνων και των Σκοπιανών, ενώ καταφέρεται εναντίον των συλλαλητηρίων που προετοιμάζονται, δηλώνοντας ότι μοναδικός σκοπός τους είναι “η ενίσχυση της φασιστικής νοοτροπίας, που θέλει τον εθνικισμό να μολύνει τα μυαλά των ανθρώπων που αγαπούν την χώρα τους”.

Επόμενο ήταν η κοινότητα των αναγνωρισμένων ιστορικών, εντός και εκτός της Ελλάδος, να εντρυφήσει μετά μανίας σ’ αυτές τις δηλώσεις και ν’ αναζητήσει, ποιος είναι αυτός ο γίγας της ιστορικής γνώσης, που τους «έβαλε χέρι» τόσο ξεδιάντροπα.

Μπας κι’ είναι κάποιος παραγκωνισμένος αλλά βαθύς γνώστης της ιστορίας Ελληνας , μπας κι’ είναι κάποιος που έχει ζήσει από τα «μικράτα» του την διαμάχη για το όνομα των Σκοπίων, μπας κι’ είναι ο έχων στην κατοχή του την απόλυτη αλήθεια για το θέμα και θα πρέπει να προταθεί για βράβευση στην Ουνέσκο, τον ΟΗΕ και στην Επιτροπή Ελέγχου της Τεχνικής Νοημοσύνης.

Προς μεγάλη της απογοήτευση, η κοινότητα των αναγνωρισμένων ιστορικών, εντός και εκτός Ελλάδος, διαπίστωσε ότι, το σχετικά νέο αυτό παλληκάρι, προτού …βαπτιστεί «σύμβουλος στρατηγικού σχεδιασμού» του Τσίπρα, δεν ήταν παρά ένας …σερβιτόρος.

Η απογοήτευση τους έγινε μεγαλύτερη όταν, διαβάζοντας το βιογραφικό που ο ίδιος είχε αναρτήσει στο φέϊσμπουκ, πληροφορήθηκαν ότι ήταν: «Αδιόριστος εκπαιδευτικός-σερβιτόρος. Γεννήθηκα το `69, σχολείο πήγα, γράμματα έμαθα, όπως με προέτρεπαν και οι γονείς μου για να γίνω άνθρωπος. Από τα εφηβικά μου χρόνια όμως, κατάλαβα ότι άνθρωπος γίνεσαι στο συλλογικό και στους κοινωνικούς αγώνες και επίσης, ότι η καριέρα είναι σαν την χολέρα. Από μαθητής, μέλος της Κ.Ν.Ε. -ως το ’92, ιδρυτικό μέλος της νεολαίας ΣΥΝ., αρνητής στράτευσηςκαι μέλος του Συνδέσμου Αντιρρησιών Συνείδησης. Ιδρυτικό μέλος του ελληνικού κοινωνικού Φόρουμ, συμμετείχα ενεργά σ’ όλες τις ευρωπαϊκές και τοπικές κινητοποιήσεις. ΣΥΡΙΖΑ σήμερα και μέλος της ΚΠΕ του Συνασπισμού.

Στα ζητήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης μυήθηκα ως μέλος της δημοτικής κίνησης ‘Θεσσαλονίκη των πολιτών και της οικολογίας’ και μέσα από κινήσεις για την υπεράσπιση των ελεύθερων χώρων, ενάντια στην υποθαλάσσια, τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας, για την σχολική στέγη και βασικά στην ανοιχτή συνέλευση και τις κινητοποιήσεις των κατοίκων της γειτονιάς (E` διαμέρισμα) για τα ζητήματα της καθημερινότητας στην πόλη. Τα προσωπικά μου εξακολουθούν να είναι προσωπικά μου και δεν τα εκθέτω»

….και συμπέραναν ότι, το επάγγελμα του ..σερβιτόρου κάνει ακόμη και σήμερα το άτομο, από τη θέση του «συμβούλου στρατηγικού σχεδιασμού» του πρωθυπουργού.

Μόνο που τώρα δεν σερβίρει ποτά και κοκτέϊλς αλλά –αβανταδόρικες προς την κυβέρνηση- σανόπιτες!

Νίκος Ρούσσης

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.