ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Σιγά τα αίματα…

Σιγά τα αίματα… Κύριο

06:11 - 06 Ιουν 2018
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Ο τρόπος με τον οποίο η ελληνική κυβέρνηση (δεν) διαχειρίζεται λεπτά όσο και κρίσιμα ζητήματα πολιτικής και διπλωματίας οδηγεί κάποιες στιγμές σε κωμικές αντιδράσεις και δηλώσεις.

 

Ενώ η επίσημη κυβέρνηση δια των εκπροσώπων της σιωπά στο άκουσμα των τουρκικών απειλών και τις έμμεσες προαναγγελίες περί απαγωγής των οκτώ Τούρκων αξιωματικών που αφέθηκαν ελεύθεροι έπειτα από 18 μήνες διοικητικής κράτησης και εν όψει της χορήγησης ασύλου που έχουν ζητήσει, ήλθε ένας βουλευτής να πουλήσει τζάμπα μαγκιά και να δηλώσει το αμίμητο:

 

«Εκ των πραγμάτων αποδεικνύεται ότι δεν υπάρχει δέσμευση του Πρωθυπουργού προς τον Ερντογάν για τους 8. Οι Τούρκοι κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια. Δεν πρόκειται να συμβεί κάτι τέτοιο. Ούτε δίκαιο είναι, ούτε και σωστό αλλά ούτε και μπορούν. Αν το τολμήσουν θα τους σπάσουμε τα χέρια».

Τάδε έφη ο βουλευτής Χρίστος Σιμορέλης στην πρωινή εκπομπή της τηλεόρασης του ΣΚΑΙ. Με αυτόν τον τρόπο απάντησε στα όσα είχε δηλώσει μία ημέρα νωρίτερα ο αντιπρόεδρος και εκπρόσωπος της τουρκικής κυβέρνησης Μπεκίρ Μποζντάγ και ειδικότερα στην φράση: «Θα τους πακετάρουμε και θα τους φέρουμε στην Τουρκία».

 

Πώς το φαντάζεται όμως άραγε ο κ. Σιμορέλης; Να πλακώνουν εδώ οι Τούρκοι πράκτορες και να διαπληκτίζονται σε κάποιον δρόμο με τους έλληνες αστυνομικούς, ενώ θα τραβολογιούνται οι οκτώ αξιωματικοί από τους μεν και τους δε;

 

Μάλλον για κωμική αντίληψη των πραγμάτων πρόκειται και καλύτερα θα είναι, παρά να ακούγονται τέτοια μαργαριτάρια, να προηγείται λίγη σκέψη…

Τελευταία τροποποίηση στις 15:30 - 05 Ιουν 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.