ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Η ενόχληση του ΣΥΡΙΖΑ με τον όρο «Σκοπιανοί» και το παιχνιδάκι με τους ΑΝΕΛ

Η ενόχληση του ΣΥΡΙΖΑ με τον όρο «Σκοπιανοί» και το παιχνιδάκι με τους ΑΝΕΛ Κύριο

13:25 - 07 Ιουν 2018
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Εν αναμονή της ανακοίνωσης ή μη μίας συμφωνίας Τσίπρα – Ζάεφ για το θέμα των Σκοπίων, οι διαθέσεις στον κυβερνητικό συνασπισμό είναι πλέον φανερές.

 

Η αντιπαράθεση μεταξύ ΑΝΕΛ και ΣΥΡΙΖΑ είναι αντίστοιχη με εκείνη του ΣΥΡΙΖΑ με την ΝΔ και έτσι το σχέδιο αρχίζει να αποκαλύπτεται.

Χαρακτηριστικό ήταν το περιστατικό της Πέμπτης ανάμεσα στον διευθυντή της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Ζαχαριάδη και τον βουλευτή των ΑΝΕΛ Δ. Καμμένο.

Συμμετείχαν και οι δύο σε τηλεοπτική εκπομπή του ΑΝΤ1, όταν κάποια στιγμή ξέσπασε μεταξύ τους καυγάς.

Ο κ. Καμμένος μιλούσε για την γειτονική χώρα και αποκαλούσε τους κατοίκους της Σκοπιανούς, κάτι που προκάλεσε την ενόχληση του κ. Ζαχαριάδη.

Το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ παρενέβη και αναρωτήθηκε με έμφαση: «Ποιοι είναι οι Σκοπιανοί;», με τον κ. Καμμένο και άλλους παρευρισκόμενους να μπαίνουν στην συζήτηση και να προσπαθούν να εξηγήσουν.

Επέμεινε όμως ο κ. Ζαχαριάδης: «Πού αλλού στον κόσμο λένε τους γείτονες “Σκοπιανούς”;»

Υπερθεματίζει ο ΣΥΡΙΖΑ στην αναγκαιότητα εξεύρεσης της όποιας λύσης, κλωτσάνε οι ΑΝΕΛ και το τι θα επακολουθήσει είναι προβλέψιμο: Αν υπάρξει λύση, θα έλθει στην Βουλή, οι ΑΝΕΛ δεν θα ψηφίσουν, κάποιοι άλλοι πιθανώς να το κάνουν.

Θα πέσει η κυβέρνηση; Όχι. Θα συνεχίσει κανονικά, είτε με τους ΑΝΕΛ να παραμένουν κανονικά στις θέσεις τους, είτε όχι, καθώς ο κ. Τσίπρας θα θελήσει να μεταδώσει την εντύπωση της πολιτικής του αποδέσμευσης από τον Πάνο Καμμένο, στο οποίο και θα μεταθέσει το βάρος της ευθύνης για την παραμονή στην εξουσία…

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.