ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Η πρόταση δυσπιστίας και η συνέχεια μιας πολιτικής φάρσας

Η πρόταση δυσπιστίας και η συνέχεια μιας πολιτικής φάρσας Κύριο

13:45 - 14 Ιουν 2018
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Το μεσημέρι της Πέμπτης η ΝΔ ανακοίνωσε την κατάθεση πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης. Πρόκειται για μία από τις συνηθισμένες διαδικασίες;

 

Προφανώς και όχι. Γίνεται εν όψει μίας συμφωνίας ιστορικών διαστάσεων (ενδεχομένως και επιπτώσεων) για το Σκοπιανό και στόχος είναι να αναδεχθεί η ενδοκυβερνητική δυσαρμονία, με τον Πάνο Καμμένο να διαφωνεί, τον Αλέξη Τσίπρα να υπογράφει και την κυβέρνηση να παραμένει ακλόνητη στην θέση της.

 

Η πολιτική γενναιότητα (ή η βεβαιότητα για την συνοχή της πλειοψηφίας) παραδοσιακά οδηγούσε όποιον Πρωθυπουργό δέχεται πρόταση μομφής να την μετατρέπει σε ψήφο εμπιστοσύνης για την κυβέρνηση.

 

Όλα δείχνουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν θα το κάνει. Όπως είπε άλλωστε στην συνέντευξή του, δεν έχει λόγο να κάνει κάτι τέτοιο.

Προφανώς: αν το έκανε, θα έφερνε σε εξαιρετικά δυσμενή θέση τον Πάνο Καμμένο. Θα το εξέθετε, αφού είτε θα έπρεπε οι ΑΝΕΛ να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης πριν την υπογραφή στις Πρέσπες ή θα τους εξωθούσε να ρίξουν την κυβέρνηση - δύσκολο.

 

Συνεπώς, το αναμενόμενο αποτέλεσμα είναι να μην περάσει η πρόταση δυσπιστίας της ΝΔ, αφού για την έγκρισή της απαιτούνται 151 ψήφοι.

 

Πλην όμως θα έχει παιχτεί άλλη μία πράξη της επιθεώρησης «Αλέξης και Πάνος: μαζί ως το τέλος».

 

Ή μήπως πρόκειται για φάρσα;

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.