ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τι να …πρωτοκάνει και ο Ταγιάνι!

Τι να …πρωτοκάνει και ο Ταγιάνι! Κύριο

10:57 - 19 Ιουλ 2018
panayiotis

Από panayiotis

Για άγνωστους, μέχρι στιγμής, λόγους ο 14ος αντιπρόεδρος της Ευρωβουλής και ευρωβουλευτής του Σύριζα Δημήτρης Παπαδημούλης, έχει γίνει «κολιτσίδα» στον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι που, στο κάτω-κάτω, είναι και Χριστιανοδημοκράτης.

Στις 11 Ιουλίου 2018, πήγε και τον βρήκε στο γραφείο του στις Βρυξέλλες και τον πίεσε, είπε, να παρέμβει «άμεσα και αποτελεσματικά» στο ζήτημα της απελευθέρωσης των δύο ελλήνων στρατιωτικών, που κρατούνται στις τουρκικές φυλακές.

Δεν έγινε γνωστό αν ο Ταγιάνι, έφυγε αμέσως μετά τη συνάντηση του με τον Παπαδημούλη για την …Αγκυρα και αν βρήκε τον Ερντογάν και τον έκανε «με τα κρεμμυδάκια», αλλά αυτό που έγινε γνωστό είναι ότι, μετά και το πέμπτο "οχι" των τούρκων στην απελευθέρωση τους, οι δύο κρατούμενοι έλληνες στρατιωτικοί, αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο να δικασθούν και να καταδικασθούν σε φυλάκιση, τουλάχιστον δύο ετών.

Σήμερα θριαμβολογεί ο ευρωβουλευτής του Σύριζα ότι, ο…αρμόδιος πολιτικός σύμβουλος του Ταγιάνι, του απάντησε σε επιστολή που είχε στείλει από τις 13 Ιουνίου 2018, ότι ο πρόεδρος της Ευρωβουλής, θ’ αναλάβει συγκεκριμένη πρωτοβουλία για την στήριξη της συμφωνίας Τσίπρα-Ζάεφ, με την οποία εκχωρήθηκε το όνομα «Μακεδονία» στα Σκόπια.

Προφανώς, στα πλαίσια αυτής της πρωτοβουλίας, ο Πρόεδρος Ταγιάνι σκοπεύει τον Σεπτέμβριο να καλέσει στο Ευρωκοινοβούλιο τον ομόλογό του Πρόεδρο της Βουλής της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, Ταλάτ Τζαφέρι, θέλοντας να στηρίξει την ιστορικής σημασίας συμφωνία, στέλνοντας έτσι ένα θετικό μήνυμα ενόψει του δημοψηφίσματος στην πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας.

Στην Ολομέλεια της Ευρωβουλής τον Σεπτέμβριο στο Στρασβούργο όμως, όπως πρώτος ανέφερε ο Reporter, θα είναι επίσημος ομιλητής για το «μέλλον της Ευρώπης» (sic) και ο έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

…και υπάρχει φόβος ν’ ακουσθούν διαφορετικά μηνύματα.

Τι να πρωτοκάνει και ο Ταγιάνι, έμπλεξε άσχημα!

Νίκος Ρούσσης-Στρασβούργο

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.