ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Βόρεια Μακεδονία, όπως Βόρεια Κορέα και Βόρεια Ιρλανδία

Βόρεια Μακεδονία, όπως Βόρεια Κορέα και Βόρεια Ιρλανδία Κύριο

07:21 - 20 Ιουλ 2018
Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Γράφει ο Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Σε συνέντευξή του στο TV100 ο Γιάννης Μπουτάρης επανέλαβε την απόφασή του να διεκδικήσει για τρίτη φορά το δήμο Θεσσαλονίκης και προκάλεσε σχόλια με την τοποθέτησή του για το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ.

Σχολιάζοντας την συμφωνία των Πρεσπών, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης τη χαρακτήρισε αξιέπαινη προσπάθεια, καθώς μια χώρα αλλάζει το όνομά της χωρίς πόλεμο.

«Το θέμα είναι να μην θίγουμε ο ένας τον άλλον. Το ζητούμενο είναι σε βάθος χρόνου καμία από τις δύο χώρες να μη νιώθει ηττημένη. Δεν πιστεύω ότι θα υπάρξει ζήτημα με τον γεωγραφικό χαρακτηρισμό "Βόρεια". Η παγκόσμια εμπειρία δείχνει οτι θα παραμείνει έτσι», είπε και ανέφερε παρόμοια παραδείγματα, όπως η Βόρεια Ιρλανδία και η Βόρεια Κορεά.

Αναφορικά με τη στήριξη που έχει λάβει από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, την πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά αλλά και τον επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρο Θεοδωράκη, ο κ. Μπουτάρης απάντησε πως «στην Πρωτοβουλία δεν είμαστε κομματικοί. Εγώ δεν είμαι ΣΥΡΙΖΑ αλλά δέχομαι τη στήριξη Τσίπρα για να εκφράσουμε το δημοκρατικό μέτωπο στη Θεσσαλονίκη. Κάθε τέτοια στήριξη, όποιος κι αν πει ότι αυτός είναι ένας καλός δήμαρχος, είναι ευπρόσδεκτη».

Τελευταία τροποποίηση στις 23:53 - 19 Ιουλ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.