ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Το σύνδρομο Folli-Follie ξυπνά επενδυτές και επιχειρήσεις

Το σύνδρομο Folli-Follie ξυπνά επενδυτές και επιχειρήσεις Κύριο

10:05 - 26 Ιουλ 2018
Χάρης Αποστολόπουλος

Γράφει ο Χάρης Αποστολόπουλος

Τα θέματα της εταιρικής διακυβέρνησης, των όρων συμμόρφωσης με το θεσμικό πλαίσιο αναδεικνύονται έντονα τελευταία για το ελληνικό επιχειρείν.

Αργά λιγάκι θα πει κανείς όμως αποτελεί πλέον μια πραγματικότητα. Μετά τα όσα συνέβησαν στη Folli – Follie τίθεται επί τάπητος πως  οι επενδυτές ζητούν ξεκάθαρα επιχειρηματικά σχέδια, επαγγελματικό κουμάντο στις επιχειρήσεις, στρατηγική ανάπτυξης με δομημένο πλάνο και διασφάλιση όρων διαφάνειας.

Ουσιαστικά, η εικόνα αυτή παραπέμπει σε μια επανάσταση για το ελληνικό επιχειρείν καθώς αυτό είχε συνηθίσει σε πρακτικές άλλες με έντονη παρουσία οικογενειών στις αποφάσεις, συνάφειες με το κράτος και μειωμένη έμφαση σε επιστημονικές επιλογές στην στη στρατηγική διοίκησης και ανάπτυξης.

Αυτό καταφάνηκε ότι αποτέλεσε μάθημα για την ομάδα Change4Ellaktor των αδελφών Καλλιτσάντση που επένδυσε σε μοντέλα διαχείρισης με υψηλό δείκτη τεκμηρίωσης και τελικά κατάφερα το πρωτοφανές για την Ελλάδα, να πάρει με δημοκρατικό και βελούδινο τρόπο τη διοίκηση της μεγαλύτερης κατασκευαστικές στην Ελλάδα.

Η συνέχει θα δείξει για το πού θα οδεύσει τελικά το ελληνικό επιχειρείν.

Γ.Α.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.