ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κύριε Πρωθυπουργέ θα εκπλαγείτε… Κύριο

20:33 - 27 Ιουλ 2018
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Κύριε Πρωθυπουργέ θα εκπλαγείτε… Αλλο ένα μνημείο ασυναρτησίας, προπέτειας και πολιτικού θράσους ήταν η ομιλία του Πρωθυπουργού στο άσκοπο και άκαιρο υπουργικό συμβούλιο της Παρασκευής.

 

Εχοντας προηγουμένως δώσει μια φτηνή παράσταση τα μεσάνυχτα της Δευτέρας και όσο οι άνθρωποι καίγονταν στο Μάτι, ήλθε την Παρασκευή να δηλώσει διάφορα αντιφατικά και εξοργιστικά. 

 

Όπως μεταξύ των άλλων ότι αναλαμβάνει στο ακέραιο την πολιτική ευθύνη για την τραγωδία. 

Μάλιστα. Τι σημαίνει αυτό; 

 

Για όσους γνωρίζουν γραφή και ανάγνωση σημαίνει ότι ο ίδιος ευθύνεται για τα όσα συνέβησαν. 

 

Πλην όμως, αυτά ισχύουν για όσους σέβονται τους κανόνες της λογικής, της γραμματικής και του συντακτικού. 

 

Αν κάποιος αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη στο ακέραιο, είτε παραιτείται (κανείς δεν θα σας κατηγορήσει για απόδραση, κ.Πρωθυπουργέ, πιστέψτε μας…), είτε καρατομεί ευθύς αμέσως όσους ευθύνονται για την τραγωδία. Και εφόσον μιλά για τραγωδία, προφανώς και εννοεί τον θάνατο τόσων ανθρώπων. 

 

Ή μήπως όχι; 

 

«Αν πρέπει να κάνουμε αυτοκριτική, αυτή δεν θα αφορά τις προσπάθειες διάσωσης», δήλωσε στην ίδια ομιλία του ο πρωθυπουργός. Υπονοώντας ότι το μόνο πρόβλημα είναι η δόμηση στην περιοχή και τα προβλήματα που άλλοι δημιούργησαν. Οι «προηγούμενοι». Στο παρελθόν…

 

Αυτό συμβαίνει όλα αυτά τα (πολλά ήδη…) χρόνια που κυβερνά ο κ. Τσίπρας. Για όλα φταίνε οι προηγούμενοι. Και η ευθυνη αναλαβάνεται στα λόγια. 

 

Όσο όμως και αν νομίζει ο Πρωθυπουργός ότι έχει την πολυτέλεια να επιλέγει ποιες ευθύνες θα επωμιστεί και ποιες όχι, πολυ σύντομα θα εκπλαγεί. 

 

Γιατί το πιθανότερο είναι να πληρώσει για τις αμαρτίες όλων…

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.