ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Ποιος θα κάνει τον Ταγιάνι να «ομολογήσει»;

Ποιος θα κάνει τον Ταγιάνι να «ομολογήσει»; Κύριο

12:59 - 08 Σεπ 2018
Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Γράφει ο Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Συγκεχυμένες οι πληροφορίες, εδώ στο Στρασβούργο, για το αν πράγματι υπήρξε στην «Ατζέντα» των συζητήσεων της Ολομέλειας του Ευρωκοινοβουλίου, που ξεκινούν την Δευτέρα, πρόταση ψηφίσματος ή πρόταση για συζήτηση του θέματος των φονικών πυρκαγιών στην Αττική και για το αν αυτή «αποσύρθηκε» χωρίς …εξήγηση.

Οι «συνομωσιολόγοι» ευρωβουλευτές διαρρέουν ανωνύμως, ότι πράγματι τέτοιο θέμα είχε τεθεί και είχε εγκριθεί κατ’ αρχήν να συμπεριληφθεί στην «ατζέντα» των εργασιών της Ολομέλειας του Ευρωκοινοβουλίου αλλά, κατόπιν παρέμβασης αγνώστων προς το προεδρείο της Ευρωβουλής, αποφασίσθηκε το θέμα να «αποσυρθεί», διότι θα «θόλωνε» άσχημα την εικόνα του πρωθυπουργού Τσίπρα, ο οποίος έχει προγραμματισθεί να μιλήσει για «Το Μέλλον της Ευρώπης» το πρωϊ της ερχόμενης Τρίτης.

         Οι της αντίπερα όχθης υποστηρίζουν, κι’ αυτοί ανωνύμως, ότι τέτοια πρόταση τέθηκε για έγκριση, από τους εκτός Σύριζα ευρωβουλευτές, στην Ομάδα της Αριστεράς στο Ευρωκοινοβούλιο, προκειμένου να κατατεθεί η εν λόγω πρόταση εξ’ ονόματος της.

         Η πρόταση αυτή, επιμένουν, δεν έγινε αποδεκτή από την πλειοψηφία των ευρωβουλευτών της Ομάδας, ύστερα από «πιέσεις» των τεσσάρων εναπομείναντων, στην σύνθεση της, ευρωβουλευτών του Σύριζα.

         Όπως όμως επισημαίνεται, από τους παρακολουθούντες επισταμένως τις διαδικαστικές και άλλες λειτουργίες του Ευρωκοινοβουλίου, όλα μπορούν να ξεκαθαρίσουν, αν υποβληθούν συγκεκριμένες και σχετικές με το θέμα ερωτήσεις, στον πρόεδρο της Ευρωβουλής Αντόνιο Ταγιάνι, με την διαδικασία της υποβολής ερωτήσεων προ ημερησίας διατάξεως, αμέσως με την έναρξη των εργασιών της Ευρωβουλής την Δευτέρα.

         Ποιος, λοιπόν, θα κάνει τον Ταγιάνι να «ομολογήσει»;

Νίκος Ρούσσης-Στρασβούργο

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.