ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Ο Γιαν Φαμπρ μπλεγμένος σε σεξουαλικό σκάνδαλο

Ο Γιαν Φαμπρ μπλεγμένος σε σεξουαλικό σκάνδαλο Κύριο

13:29 - 13 Σεπ 2018
Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Γράφει ο Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Ο Βέλγος καλλιτέχνης, Γιαν Φαμπρ, είχε απασχολήσει την επικαιρότητα στη χώρα μας, όταν διορίστηκε πρόεδρος στο Φεστιβάλ Αθηνών.

Τότε, το αμφιλεγόμενο καλλιτεχνικό του έργο, αλλά και ορισμένες επιλογές του είχαν προκαλέσει αντιδράσεις και τελικά ο Φαμπρ απομακρύνθηκε από τη θέση.

Τώρα, ο Φαμπρ επανέρχεται για αρνητικό λόγο στην επικαιρότητα, καθώς περίπου 20 χορεύτριες και χορευτές, πρώην συνεργάτες του, υποστηρίζουν σε ανοικτή επιστολή τους, ότι υπέστησαν σεξουαλικές ταπεινώσεις και σεξουαλικό εκφοβισμό από την πλευρά του Βέλγου καλλιτέχνη.

Οι είκοσι συνυπογράφοντες, στην πλειονότητά τους γυναίκες --οκτώ από τις οποίες αναφέρουν το όνομά τους-- υποστηρίζουν πως «η ταπείνωση ήταν καθημερινό ψωμί» στους κόλπους του θιάσου Troubleyn.

Εξηγούν πως ο Γιαν Φαμπρ προσκαλούσε στο σπίτι του καλλιτέχνες με πρόσχημα παραστάσεις αναπαραστατικής τέχνης και επιχειρούσε τότε μια «σεξουαλική προσέγγιση».

Σε ορισμένους συνεργάτες προσφέρθηκε ένα σημαντικό ποσό μετά τις συναντήσεις αυτές. Αυτοί που αρνούνταν τα χρήματα, έβλεπαν τον ρόλο τους να περιορίζεται στις παραστάσεις, καταγγέλλουν.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.