ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Η Ρένα έχει αγωνία (για την Ευρώπη). Μήπως έχει τους λόγους της;

Η Ρένα έχει αγωνία (για την Ευρώπη). Μήπως έχει τους λόγους της; Κύριο

12:22 - 18 Σεπ 2018
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Δεν μπορεί… Μάλλον το έλλειμμα συναίσθησης και επαφής με την πραγματικότητα είναι τόσο βαθύ, που η Ρένα Δούρου δεν είναι σε θέση να αντιληφθεί τι σημαίνουν πράξεις, παραλείψεις και παρεμβάσεις εκτός τόπου και χρόνου.

 

Σαν να έχει ξεχαστεί τι έχει συμβεί στην Μάνδρα, στο Μάτι και στο πεδίο της ευθύνης της εν γένει, η περιφερειάρχης βρίσκει τον τελευταίο καιρό χρόνο και διάθεση για να κάνει θεωρητικές αναλύσεις σε αναρτήσεις στα κοινωνικά δίκτυα και σε εφημερίδες.

Και μιλάει σε αυτά όχι για το πρόβλημα (δηλαδή την διακυβέρνησή της), αλλά περί ανέμων και υδάτων και διαφόρων άλλων χαριτωμένων.

Ετσι, στην πλέον πρόσφατη παρέμβασή της εξέφρασε την αγωνία της και τις διαπιστώσεις της για την… Ευρώπη. Όπως π.χ. από το τι πάσχει. Η Ευρώπη.

«Η ΕΕ σήμερα πάσχει, πρώτον, από λειτουργικό έλλειμμα – λειτουργεί με αδιαφάνεια και γραφειοκρατία.

Κατά δεύτερον, δεν διαθέτει ένα Νέο Πρόταγμα, ένα νέο προωθητικό σχέδιο για το σήμερα και το αύριο των λαών της. Ένα ελκυστικό σχέδιο για ειρήνη, δημοκρατία, κοινωνική αλληλεγγύη, εργασία, ασφάλεια».

Μάλιστα… Και το γίνεται με αυτά τα διάφορα στο δικό της πεδίο ευθύνης; Τα έχει τακτοποιήσει;

 

Πάντως με την παρότρυνση ότι «όλες οι δυνάμεις του δημοκρατικού φάσματος οφείλουμε να δώσουμε το “παρών” σε έναν συστηματικό αγώνα διαρκείας για τα “βασικά”», μάλλον κάτι θέλει να μας πει…

Μάλλον η κυρία Δούρου θέλει να δώσει το «παρών» στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί το δικό της στην Περιφέρεια Αττικής μάλλον δεν έχει πολλές ελπίδες…

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.