ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Συμβούλιο Ευρώπης: Κανένας Έλληνας στους «παρατηρητές» για το Σκοπιανό Δημοψήφισμα

Συμβούλιο Ευρώπης: Κανένας Έλληνας στους «παρατηρητές» για το Σκοπιανό Δημοψήφισμα Κύριο

12:02 - 28 Σεπ 2018
Μαριλένα Καραβασίλογλου

Από Μαριλένα Καραβασίλογλου

Σήμερα φθάνει στα Σκόπια, τετραμελής αντιπροσωπεία βουλευτών της Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, μαζί με παρατηρητές του Γραφείου Δημοκρατικών Θεσμών και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου του ΟΑΣΕ (ODIHR), για να παρακολουθήσει τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος που διοργανώθηκε, μετά την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών από Ελλάδα και Π.Γ.Δ.Μ στις 17 Ιουνίου 2018.

Η αντιπροσωπεία, με επικεφαλής τον Αυστριακό βουλευτή Stefan Schennach της ομάδας των Σοσιαλιστών, θα παραμείνει στη χώρα από τις 28 Σεπτεμβρίου έως την 1η Οκτωβρίου και θα συναντηθεί με ηγέτες και εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων, τον Πρόεδρο της Κρατικής Εκλογικής Επιτροπής, καθώς και με εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης και ΜΚΟ, πριν παρακολουθήσουν την ψηφοφορία στις 30 Σεπτεμβρίου.

Μαζί τους κι’ ένα μέλος της Επιτροπής της Βενετίας - της ομάδας ανεξάρτητων νομικών εμπειρογνωμόνων του Συμβουλίου της Ευρώπης – που θα παράσχει νομική υποστήριξη κατά τη διάρκεια της επίσκεψης.

Στην τετραμελή κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία, ωστόσο, δεν συμπεριλαμβάνεται κανένας από τους έλληνες βουλευτές και βουλευτίνες, που δραστηριοποιούνται στην Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης, με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει.

Η αντιπροσωπεία αποτελείται από τον Αυστριακό βουλευτή της Ομάδας των Σοσιαλιστών Stefan Schennach, τον Πολωνό βουλευτή της Ομάδας των Χριστιανοδημοκρατών  Aleksander Pociej, τον Ολλανδό βουλευτή των Φιλελευθέρων  Mart van de Ven και τον  Μάρκο Νικολίνι από το Σαν Μαρίνο, της Ομάδας της Ενωτικής Αριστεράς.

Την Δευτέρα, πρώτη Οκτωβρίου 2018, όλοι οι ανωτέρω θα δώσουν κοινή συνέντευξη Τύπου, σχετικά με το καλώς ή όχι της διεξαγωγής του δημοψηφίσματος.

Νίκος Ρούσσης-Στρασβούργο

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.