ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
«Οι Αμερικανοί είναι φίλοι μας». Όπως και οι Γερμανοί…

«Οι Αμερικανοί είναι φίλοι μας». Όπως και οι Γερμανοί… Κύριο

14:15 - 28 Σεπ 2018
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Πριν από μερικές εβδομάδες έδινε συνέντευξη σε γερμανική εφημερίδα και εξέφραζε τον θαυμασμό του για την Ανγκελα Μέρκελ. Την κυρία «go back», που έλεγε πριν από κάτι χρόνια.

 

Της έκανε χάρες στο προσφυγικό, είναι άγνωστο τι έχει πάρει ως αντάλλαγμα (και αν) και πάντως φάνηκε ότι δεν λογαριάζει τίποτε και ούτε πτοείται από την συνεχή αυτοαναίρεσή του.

Τώρα, και όντας δηλωμένος θαυμαστής του Ντόναλντ Τραμπ, ο Αλέξης Τσίπρας, μαγεμένος από τα μεγαλεία της Νέας Υόρκης δηλώνει υπερηφάνως σε συνέντευξή του στην Wall Street Journal: «Ο μεγαλύτερος στρατηγικός σύμμαχος της Ελλάδας στην περιοχή είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες».

Και εδώ γνωρίζουμε τι έχει δώσει η κυβέρνηση, κυρίως στο πεδίο των πάσης φύσεως στρατιωτικών διευκολύνσεων. Τι έχει πάρει και αν, παραμένει επίσης άγνωστο.

Θα φανούν πιθανώς όλα αυτά σε βάθος χρόνου. Όταν ο κ. Τσίπρας δεν θα είναι πια πρωθυπουργός, όμως η χώρα θα παραμένει σε ένα καθεστώς στο οποίο αυτή η κυβέρνηση την βύθισε.

Δεν θα έχει όμως σημασία. Ο κ. Τσίπρας έχει ανακαλύψει την Αμερική! Και το «ανήκομεν εις την Δύση», έχει γίνει «Οι Αμερικανοί είναι φίλοι μας». Όπως και οι Γερμανοί.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.