ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Θα πάει άραγε τελικά ο Τσίπρας στην Μόσχα; Και τι θα έχει να πει;

Θα πάει άραγε τελικά ο Τσίπρας στην Μόσχα; Και τι θα έχει να πει; Κύριο

14:59 - 10 Οκτ 2018
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Το απόλυτο κυβερνητικό μπάχαλο που αναδεικνύεται με την επίσκεψη του Πάνου Καμμένου στην Ουάσιγκτον είναι προς το παρόν πολύ δύσκολο να ερμηνευτεί. Αν και η εξήγηση είναι πάντα απλή. Το μπάχαλο, είναι απλώς μπάχαλο.

 

Κάποιοι υποστηρίζουν ότι προσφέροντας βάσεις στους Αμερικανούς, ο υπουργός Αμυνας απλώς επικυρώνει κυβερνητικές αποφάσεις ειλημμένες.

Αλλοι λένε ότι το δήθεν εναλλακτικό σχέδιο για το Σκοπιανό που λέει ότι κατέθεσε,  είναι μία απεγνωσμένη προσπάθεια ελιγμού της κυβέρνησης συνολικά, τώρα που βλέπει την εμπλοκή να έρχεται.

Υπάρχουν και ερμηνείες που ξεφεύγουν από το πλαίσιο της όποιας λογικής και ρέπουν προς την διακωμώδηση του κυβερνητικού αυτού μπάχαλου.

Μία από αυτές καταλήγει στο ότι η κυβέρνηση πλειοδοτεί προς τους Αμερικανούς, μοιράζοντας βάσεις σε όλη την χώρα, προκειμένου να περιορίσουν τις ορέξεις τους για τα Σκόπια.

Όμως κάπου εκεί μπλέκουν και πάλι τα πράγματα καθώς ο Πρωθυπουργός ετοιμάζεται, υποτίθεται, να πάει στην Μόσχα στις 12 Δεκεμβρίου, έπειτα από την περίοδο ψυχρότητας και τις εκατέρωθεν απελάσεις Ελλήνων και Ρώσων διπλωματών.

Είναι προς το παρόν άγνωστο τι ακριβώς συμβαίνει, ας γίνει και το ταξίδι στην Μόσχα (αν γίνει) και ας κρατάμε την ανάσα μας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.