ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τις βαυαρικές εκλογές τις κέρδισε ο… δεύτερος! (Eτσι λέει ο Παπαδημούλης)

Τις βαυαρικές εκλογές τις κέρδισε ο… δεύτερος! (Eτσι λέει ο Παπαδημούλης) Κύριο

13:17 - 15 Οκτ 2018
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Ανάμεσα στις διάφορες εν γένει «άκυρες» αναλύσεις του εκλογικού αποτελέσματος των εκλογών στην Βαυαρία, υπάρχει μία που ξεχωρίζει. Και έρχεται από τον Δ. Παπαδημούλη.

 

Όπως διαπίστωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, τις εκλογές τις κέρδισαν οι Πράσινοι. Παρόλο που συγκέντρωσαν ποσοστό της τάξεως του 17,5%, που τους φέρνει… 20 μονάδες πίσω από τους Χριστιανοκοινωνιστές.

 

Κάπως έτσι, κατά τον Παπαδημούλη, ο δεύτερος των εκλογών είναι ο νικητής τους, μία αντίληψη που πρέπει να παραδεχθούμε ότι έχει την αξία της.

Ίσως βέβαια να είναι αυτό και μία ένδειξη των όσων θα συμβούν και στην χώρα μας μετά τις εκλογές. Ο μεγάλος νικητής θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, ό,τι και να γίνει και με όση διαφορά και αν χάσει. Πολύ βολικό, αλλά με αυτή την διαρκή απομάκρυνση από την κοινώς παραδεδεγμένη πραγματικότητα κάποια στιγμή χάνεται ο άνθρωπος…

 

Πάντως, ο Παπαδημούλης κοινοποίησε την πολιτική του ανάλυση και στο twitter: «Οι Πράσινοι ο μεγάλος νικητής των εκλογών στη Βαυαρία. Μεγάλες απώλειες για τους Χριστιανοκοινωνιστές συμμάχους της Μέρκελ, και επίσης μεγάλες απώλειες για τους σοσιαλιστές. H Die Linke, παρότι αυξάνει τα ποσοστά της, παραμένει εκτός Βουλής», έγραψε.

 

Και το πόσταρε και στα αγγλικά για να διαβάσει το παγκόσμιο κοινό του…

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.