ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Άλλο το τρένο του Ανδρέα, άλλο του Αλέξη

Άλλο το τρένο του Ανδρέα, άλλο του Αλέξη Κύριο

12:52 - 17 Οκτ 2018
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Ο Αλέξης Τσίπρας το έχει ήδη «ξεχειλώσει» ως προς την αντιγραφή του Ανδρέα Παπανδρέου και πλέον κάθε μέρα που περνά η μίμηση εκτρέπεται προς την γραφικότητα.

 

Είτε επιλέγοντας να φερθεί υποτιμητικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη στο κοινοβούλιο, λέγοντας «καληνύχτα σας κύριε Μητσοτάκη» και αποχώρώντας, όπως είχε κάνει και ο Ανδρέας στα τέλη της δεκαετίας του ’80 με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, είτε υιοθετώντας εν γένει ένα στιλ ομιλίας, ο κ. Τσίπρας δίνει την εντύπωση ότι έχει μελετήσει πολλά dvd με το Παπανδρέου.

 

Τώρα όμως που η κυβέρνηση μοιάζει να περιέρχεται σε οριακά δυσμενή θέση, η φαντασία μοιάζει να εξαντλείται. Και τα σκονάκια με τις φράσεις του Ανδρέα να έχουν μοιραστεί σε όλους.

 

Έτσι, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ. Τζανακόπουλος χρησιμοποίησε την μεταφορά του τρένου, για να απαντήσει στους ενδοκυβερνητικούς αμφισβητίες, με αφορμή τις συγκρούσεις Καμμένου – Κοτζιά στο υπουργικό συμβούλιο της Τρίτης. 

 

«Το τρένο της κυβέρνησης προχωρά, έχει σαφή κατεύθυνση και θα φτάσει στον προορισμό του. Όποιος δεν θέλει να φτάσει σε αυτόν τον προορισμό ή δυσφορεί στη διαδρομή να κατέβει. Αυτό δεν θα επηρεάσει ουδόλως την ελληνική κυβέρνηση», είπε ο κ. Τζανακόπουλος μιλώντας στον Alpha την Τετάρτη. Ατυχής επιλογή έτσι κι αλλιώς, αν θυμηθούμε και το προεκλογικό σποτ του Καμμένου το 2015, όπου ο αρχηγός των ΑΝΕΛ έδειχνε στον μικρό Αλέξη πως να κρατήσει το τρενάκι του στις ράγες και του επεσήμαινε πόσο αναγκαίος είναι...

 

Παρά ταύτα, ο Ανδρέας στα τέλη της δεκαετίας του ’80 ήταν πολύ πιο κοφτός και ψαρωτικός προς τους εσωκομματικούς αμφισβητίες. «Όποιος διαφωνεί, ας κατέβει από το τρένο», είχε πει.

Οι συγκρίσεις μπορεί να είναι απογοητευτικές, αλλά είναι και αναπόφευκτες.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.