ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πόσο πιθανή είναι η αποχώρηση του Κοτζιά και του ΠΡΑΤΤΩ από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ;

Πόσο πιθανή είναι η αποχώρηση του Κοτζιά και του ΠΡΑΤΤΩ από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ; Κύριο

14:38 - 24 Οκτ 2018
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Ενώ η σύγκρουση Καμμένου – Κοτζιά συνεχίζεται ερήμην – ούτως ή άλλως…- του Πρωθυπουργού, αρχίζει να διακινείται μία φημολογία περί ανεξαρτητοποίησης του πρώην υπουργού Εξωτερικών και αυτόνομης καθόδου στις εκλογές του ΠΡΑΤΤΩ, της κίνησης της οποίας είναι επικεφαλής.

 

Ως σενάριο είναι προσφιλές σε διάφορους δημοσιογραφικούς κύκλους, πλην όμως πάσχει κάπου λόγω σύγκρουσης με την πραγματικότητα.

Ακόμη και αν υπέθετε κάποιος ότι το ΠΡΑΤΤΩ αποφασίζει κάτι τέτοιο, θα είναι ένα άχαρο παιχνίδι με την τύχη.

Οι τρεις βουλευτές του βρέθηκαν στην Βουλή τον Σεπτέμβριο του 2015, λόγω της ευνοϊκής τοποθέτησής τους στις λίστες του ΣΥΡΙΖΑ, όπως άλλωστε και όλοι οι άλλοι.

Υπό αυτήν την έννοια, μία ενδεχόμενη αυτονόμηση του ΠΡΑΤΤΩ στην Βουλή, μπορεί μεν να δημιουργούσε πρόβλημα στην κοινοβουλευτική πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ, όμως δεν θα προσέφερε κανένα όφελος στον κ. Κοτζιά και τους βουλευτές που επηρεάζει, οι οποίοι δεν έχουν καν καταγεγραμμένη εκλογική επιρροή.

Συνεπώς, θα πρέπει κανείς να αρκεστεί σε μία μάλλον πιο ρεαλιστική εκτίμηση: ο κ. Κοτζιάς και οι βουλευτές του θα προτιμήσουν να διατηρήσουν μία ισορροπία του τρόμου, παραμένοντας στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και σε επόμενη φάση να δουν ποιες είναι οι δυνατότητές τους.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.