ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Το χοντραίνουν με άνοιγμα λογαριασμών του Σημίτη - Τι απαντά ο ίδιος

Το χοντραίνουν με άνοιγμα λογαριασμών του Σημίτη - Τι απαντά ο ίδιος Κύριο

13:11 - 14 Νοε 2018
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Χοντραίνει πολύ το παιχνίδι και όσο το δόγμα Πολάκη δεσπόζει στο φόντο της πολιτικής αντιπαράθεσης, ο καθένας μπορεί να υποψιάζεται μεθοδεύσεις και υπόγειους σχεδιασμούς.

 

Σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ των ΝΕΩΝ, στις 30 Οκτωβρίου δόθηκε εντολή από την Αρχή καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, προκειμένου να ανοιχτούν οι λογαριασμοί σε πέντε τράπεζες του πρωην Πρωθυπουργού Κ. Σημίτη, της συζύγου του, του πρώην υπουργού Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, του πρώην υφυπουργού Βαγγέλη Μαλέσιου, της συζύγου του και ενός μεσάζοντα οπλικών συστημάτων, ονόματι Λουκά Ρωμανού.

Το διάστημα για το οποίο ζητούνται στοιχεία των λογαριασμών είναι από το 2000 έως και σήμερα και το γεγονός ότι ζητείται άνοιγμα λογαριασμών του πρώην υπουργού και υφυπουργού Δημόσιας Τάξης γεννά την υπόθεση ότι ερευνάται η προμήθεια του γνωστού συστήματος C4 I εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004. 

 

Εντύπωση σε νομικούς και πολιτικούς κυκλους προξενεί πάντως η εξέλιξη, καθώς δεν είναι γνωστό να σχετίζεται με κάποια ανοιχτή δικογραφία.

 

Σε δήλωσή του ο πρώην Πρωθυπουρτγός αναφέρει:  «Η προαναγγελθείσα επιχείρηση δίωξής μου δεν με αγγίζει. Η Ιστορία δεν γράφεται από τους περιστασιακούς ένοικους της εκτελεστικής εξουσίας. Είναι προφανές, ότι η έρευνα στους λογαριασμούς μου είναι ευπρόσδεκτη. Δεν έχω τίποτα να κρύψω». Και καταλήγει: «Τα σχετικά δημοσιεύματα εστιάζονται σε συκοφαντίες. Και στις συκοφαντίες θα απαντήσω, αφού διαπιστώσω ποιοι εμπλέκονται».

 

Σε κάθε περίπτωση, οι στόχοι είναι φανεροί. Στον δρόμο προς τις εκλογές, το κλίμα σε βάρος των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ θα καλλιεργείται με κάθε τρόπο από την κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να αφαιμάσσουν εκλογικά τον μεσαίο χώρο, μπας και περισώσουν  κάτι.

 

Καμιά φορά βέβαια τέτοιες εκστρατείες γυρίζουν μπούμερανγκ, αλλά για να διαπιστώσουμε τι θα συμβεί τελικώς απαιτείται κάποια υπομονή…

Τελευταία τροποποίηση στις 13:19 - 14 Νοε 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.