ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Ο Βενιζέλος και η «χείρων πλάνη»

Ο Βενιζέλος και η «χείρων πλάνη» Κύριο

15:21 - 16 Νοε 2018
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Απαισιόδοξος εμφανίστηκε ο Βαγγέλης Βενιζέλος κατά την ομιλία του στο 3ο Thessaloniki Summit και για μία ακόμη φορά διατύπωσε τις αναγκαίες προειδοποιήσεις.

 

Η κρισιμότητα της κατάστασης της χώρας περιγράφηκε διεξοδικά, αλλά και πολύ ευσύνοπτα και εν κατακλείδι στο τέλος της ομιλίας του ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημείωσε:

«Χρειαζόμαστε πόρους για να καλυφθεί ένα κολοσσιαίο αναπτυξιακό κενό και οι πόροι αυτοί δεν υπάρχουν.  Άρα, πολύ φοβούμαι ότι όλα αυτά ναρκοθετούν την επόμενη μακρά περίοδο, ανεξαρτήτως χρόνου διεξαγωγής των εκλογών και ανεξαρτήτως συσχετισμού δυνάμεων στην επόμενη Βουλή.  Εκείνο που σίγουρα απαιτείται είναι να αλλάξει ριζικά η πολιτική αντίληψη». 

 

Όπως συμπλήρωσε: «Σίγουρα απαιτείται μία άλλη κυβέρνηση τελείως διαφορετικής αντίληψης και νοοτροπίας, η οποία βεβαίως και πρέπει να διαμορφώσει ένα νέο πλαίσιο αναφοράς με τους εταίρους, ώστε να αποφύγει η χώρα την πορεία προς το αδιέξοδο».  

 

Ο κ. Βενιζέλος κατέληξε με μία προειδοποίηση για την νέα πλάνη, τον κίνδυνο της νέας αυταπάτης: «Λυπάμαι που η πρόγνωσή μου είναι αρνητική, αλλά, εάν δεν επέμβουμε ριζικά και άμεσα αλλάζοντας το πλαίσιο μέσα στο οποίο κινείται η χώρα, εάν δεν αποκτήσουμε επίγνωση, δημοσιονομική και μακροοικονομική, του προβλήματος, τότε μπορεί η δευτέρα πλάνη να είναι χείρων της πρώτης.  Έχουμε υποχρέωση να προστατεύσουμε τον παραγωγικό ιστό της χώρας, την κυριαρχία και την αξιοπρέπεια της χώρας και, κυρίως, τη δυνατότητα του κάθε απλού ανθρώπου και του κάθε νοικοκυριού να υπάρχει και να νιώθει ότι έχει ασφάλεια και προοπτική».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.