ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Γενναία η απόφαση να ποτιστούν τα φυτά του Πολυτεχνείου

Γενναία η απόφαση να ποτιστούν τα φυτά του Πολυτεχνείου Κύριο

15:14 - 19 Νοε 2018
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Τα περισσότερα από όσα συνέβησαν το Σαββατο στο Πολυτεχνείο και τα πέριξ τα έχουμε ξαναδεί. Κάποιοι μπαινόβγαιναν, κάποιοι πέταγαν μολότοφ, οι αστυνομικοί παρακολουθούσαν, τα γνωστά…

 

Το μόνο νέο στοιχείο ήταν ότι προφανώς η νέα ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολιτη έλαβε γενναίες αποφάσεις και δόθηκαν τολμηρές διαταγές.

Τόσο τολμηρές που κάποια στιγμή και αφότου στο Πολυτεχνείο είχαν ταμπουρωθεί διάφοροι και έκαναν την πλάκα τους, εμφανίστηκε μία (δήθεν) αύρα. Δυναμική αντίδραση, πρωτόγνωρη και πολιτικά θαρραλέα.

 

Μόνο που δεν ήταν αύρα. Ηταν ένα υδροφόρο όχημα, το οποίο έχει παραχωρηθεί από την Πυροσβεστική στην Αστυνομία για την αντιμετώπιση ταραχών με την ρίψη νερού. Σχετικές εικόνες έχουμε δει από το εξωτερικό πολλές φορές.

 

Στην ελληνική εκδοχή, το όχημα αυτό δεν αντιμετώπισε καμία ταραχή. Εκανε τις βόλτες του στην Πατησίων και ψέκαζε με νερό τα κάγκελα και τα φυτά στον περίβολο του Πολυτεχνείου, περιβρέχοντας και μερικούς που πιθανώς βρίσκονταν εντός βεληνεκούς.

 

Πιθανώς αυτοί που είχαν την ατυχία να βραχούν να κρυολόγησαν κιόλας. Το Σάββατο έκανε κρύο, πράγματι. Μήπως αυτό ήταν το σχέδιο;

 

Γιατί κατά τα άλλα, και το πότισμα περιττό  ήταν. Είχε ήδη βρέξει…

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.