ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Μα, τέτοιο κόλλημα του Γ. Παπανδρέου με το δημοψήφισμα;

Μα, τέτοιο κόλλημα του Γ. Παπανδρέου με το δημοψήφισμα; Κύριο

12:50 - 20 Νοε 2018
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Τι θέλουν κάποιοι και ξύνουν παλιές πληγές και ενώ η εμπειρία θα έπρεπε να έχει διδάξει τόσο πολλά;

 

Ενώ όλα αυτά τα χρόνια έχουμε δει τι συμφορές και αδιέξοδα έχουν επιφέρει τα δημοψηφίσματα, όπου εμπνευσμένοι ηγέτες τα αποτόλμησαν, έρχεται ο Γιώργος Παπανδρέου και δηλώνει σήμερα ότι το μόνο για το οποίο μετάνιωσε είναι ότι δεν έκανε το δημοψήφισμα το 2011.

Αυτά δήλωσε σε εκδήλωση στο LSE όπου μίλησε την Δευτέρα, σημειώνοντας ότι «αν το είχαμε κάνει θα το είχαμε κερδίσει».

 

Κατά τον κ. Παπανδρέου, το ερώτημα δεν θα ήταν αν θέλουμε ή όχι να παραμείνουμε στην ευρωζώνη, αλλά αν θέλουμε να παραμείνουμε με το συγκεκριμένο πρόγραμμα και θυσίες. Ξεχνά όμως, ότι τα ερωτήματα στα δημοψηφίσματα δεν είναι πάντα αυτά που νομίζει όποιος τα θέτει, αλλά αυτά που θέλει να καταλάβει όποιος καλείται να απαντήσει…

 

Κατά τον πρώην Πρωθυπουργό, οι ‘Ελληνες θα είχαν το πρόγραμμα και θα βγαίναμε από αυτό πολύ γρηγορότερα. Και όπως εκτίμησε, μέχρι το 2012-13 θα είχαμε βγει από την κρίση και από το πρόγραμμα διάσωσης. Θα είχαμε βέβαια να κάνουμε μεταρρυθμίσεις, αλλά θα βγαίναμε στις αγορές και σε καλύτερη θέση».

 

Τα ίδια βέβαια πιστεύει και ο Αλέξης Τσίπρας για το δικό του δημοψήφισμα. Η εκδήλωση διοργανώθηκε από το Ελληνικό Παρατηρητήριο στο London School of Economics και το θέμα ήταν «Τι διδαχθήκαμε από την ελληνική κρίση: απόψεις από τον Γ. Παπανδρέου».

 

Φαίνεται πως δεν διδαχθήκαμε τίποτε. Όπως, π.χ. να μην παίζουμε με τα δημοψηφίσματα…

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.