ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δυσφορία Βαρθολομαίου για Τσίπρα και Ιερώνυμο

Δυσφορία Βαρθολομαίου για Τσίπρα και Ιερώνυμο Κύριο

10:38 - 24 Νοε 2018
Γρηγόρης Νικολόπουλος

Γράφει ο Γρηγόρης Νικολόπουλος

Την Τρίτη 27 Νοεμβρίου θα συνεδριάση η Ιερά Σύνοδος για το θέμα της σχέσης Κράτους - Εκκλησίας και οι αποφάσεις της θα καθορίσουν και τη στάση του οικουμενικού Πατριαρχείου.

Η δυσαρέσκεια πάντως του Πατριάρχη Βαρθολομαίου είναι έντονη καθώς δεν ενημερώθηκε από την κυβέρνηση για τις προθέσεις της. Ο Πατριάρχης θεωρεί οτι έπρεπε να ενημερωθεί πριν τις ανακοινώσεις διότι οι αποφάσεις αφορούν επαρχίες σε διάφορες περιοχές της χώρας που υπάγονται στη δική του πνευματική δικαιοδοσία. 

 

Πηγές του Οικουμενικού Πατριαρχείου αναφέρουν επίσης οτι η πρόσφατη επίσκεψη του Υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου στο πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως δεν είχε ουσιαστικά αποτελέσματα.

 

Σήμερα έφτασε στην Αθήνα αντιπροσωπεία ιεραρχών του οικουμενικού Πατριαρχείου η οποία θα συναντηθεί με εκπροσώπους της κυβέρνησης για ενημέρωση και για να καταθέσει τη δική της άποψη για το ζήτημα των σχέσεων Κράτους - Εκκλησίας. Αυτό όμως, όπως λένε κύκλοι του πατριαρχείου, “δεν αμβλύνει τη δυσφορία του Πατριάρχη Βαρθολομαίου για την μη ενημέρωση του περί των συζητήσεων αλλά και περί του κειμένου των συζητήσεων μεταξύ Τσίπρα και Ιερώνυμου”.

Τελευταία τροποποίηση στις 00:21 - 25 Νοε 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.