ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Ο Πρόεδρος ξυλοκόπησε τον Διευθύνοντα. “Εταιρική διακυβέρνηση” στην τράπεζα Αττικής

Ο Πρόεδρος ξυλοκόπησε τον Διευθύνοντα. “Εταιρική διακυβέρνηση” στην τράπεζα Αττικής Κύριο

01:07 - 25 Νοε 2018
Γρηγόρης Νικολόπουλος

Γράφει ο Γρηγόρης Νικολόπουλος

Η εξωφρενική η συμπεριφορά του Προέδρου της τράπεζας Αττικής Παναγιώτη Ρουμελιώτη (φωτογραφία) ο οποίος επιτέθηκε στον Διευθύνοντα Σύμβουλο της τράπεζας κ. Θεόδωρο Πανταλάκη, προκαλεί την αντίδραση της Τράπεζας της Ελλάδος, ώς επόπτη του τραπεζικού συστήματος.

Το περιστατικό το οποίο περιγράφει με ανατριχιαστικές λεπτομέρεις η εφημερίδα TΟ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ έγινε μέσα στο γραφείο του Προέδρου της τράπεζας με αφορμή ένα δάνειο ύψους 100.000 ευρώ το οποίο αρνείτο να χορηγήσει ο Διευθύνων Σύμβουλος. 

 

Σύμφωνα με πληροφορίες του reporter.gr η Διοίκηση της Τράπεζας της Ελλάδος θα διερευνήσει την υπόθεση που προσβάλει ολόκληρο το ελληνικό τραπεζικό σύστημα και όλους τους Έλληνες τραπεζικούς, ενώ αναμένεται και Εισαγγελική παρέμβαση.

 

Το ρεπορτάζ της εφημερίδας Πρώτο Θέμα αναφέρει οτι ο Πρόεδρος κάλεσε στο γραφείο του τον Διευθύνοντα Σύμβουλο με τον οποίο από καιρό έχει δύσκολη σχέση και του επιτέθηκε αρπάζοντας τον από τη γραβάτα, με μπουνιές και κλωτσιές και βρίζοντας τον χυδαία. 

 

Ο 71 ετών Πρόεδρος της τράπεζας ο οποίος σύμφωνα με το λεπτομερέστατο ρεπορτάζ γυμνάζεται συστηματικά και σηκώνει 150 κιλά βάρη στον πάγκο, κόντεψε να πνίξει τον ατυχή Διευθύνοντα. Ο Διευθύνων σώθηκε τελευταία στιγμή από την παρέμβαση άλλων υπαλλήλων οι οποίοι με δυσκολία κατάφεραν να απομακρύνουν από τον λαιμό του τον μαινόμενο Πρόεδρο.

Αν ήταν Πρωταπριλιά θα θεωρούσαμε οτι όλο αυτό είναι ένα ψέμμα, αλλά δυστυχώς δεν είναι. Η εφημερίδα σημειώνει οτι ενώ η θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου φέρει την ευθύνη της λειτουργίας της τράπεζας και φυσικά της χορήγησης των δανείων, ο Πρόεδρος απλώς προίσταται του ΔΣ και η θέση του είναι πολιτική, δηλαδή έχει τοποθετηθεί εκεί από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

 

Το γεγονός αποκτά κωμικοτραγική διάσταση σε μια εποχή που συζητάμε όλοι περί εταιρικής διακυβέρνησης στις ελληνικές επιχειρήσεις. Με το γεγονός αυτό η ελληνική εταιρική διακυβέρνηση περνά σε άλλες διαστάσεις.

Τελευταία τροποποίηση στις 01:31 - 25 Νοε 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.