ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Κυβέρνηση συνεργασίας σε κάθε περίπτωση προτείνει ο Πάγκαλος στον Κυριάκο

Κυβέρνηση συνεργασίας σε κάθε περίπτωση προτείνει ο Πάγκαλος στον Κυριάκο Κύριο

15:27 - 29 Νοε 2018
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Να το κάνει όπως (θα ήθελε, αλλά δεν τόλμησε) ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, συμβουλεύει τον πρόεδρο της ΝΔ ο Θ. Πάγκαλος, μέσω άρθρου που δημοσιεύει την Πέμπτη στην προσωπική του ιστοσελίδα.

 

Ο πρώην αντιπρόεδρος των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ θυμάται μία αναφορά του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, ο οποίος το 1990 είχε πει ότι θα ήθελε να έχει υπουργό τον Θ. Πάγκαλο και τον Αλέκο Παπαδόπουλο και γράφει την πρότασή του προς τον Κυριάκο:

«Αν η Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει μικρότερη εκλογική επιρροή από το 40%, θα χρειαστεί να συμμαχήσει με τρίτο κόμμα σε ένα ελάχιστο κοινό πρόγραμμα περιορισμένης χρονικής διάρκειας. Θα είναι καλό για τα συμφέροντα της χώρας και του λαού, όχι όμως το καλύτερο. Το καλύτερο θα ήταν να αποκτήσει αυτοδυναμία η Νέα Δημοκρατία και να κάνει ο νέος πρωθυπουργός άνοιγμα προς την κοινωνία και κυρίως πολιτικά προς το κέντρο. Εκεί που βρίσκεται ο μεγαλύτερος αριθμός ψήφων και η πολιτική αδράνεια που στηρίζεται στην κοινωνική σύνθεση της χώρας μας». Μπορεί κανείς να υποθέσει βασίμως ότι με αυτά ο κ. Πάγκαλος εννοεί την σύναψη μίας προγραμματικής συμφωνίας με το ΚΙΝΑΛ, ακόμη και αν η ΝΔ φτάσει στην αυτοδυναμία.

«Θα έχει άραγε η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας τη δυνατότητα να επιλέξει πλειοψηφικά την πολιτική διεύρυνση επιστρατεύοντας γενναιόδωρα όλες τις ζωντανές δυνάμεις της κοινωνίας; Θα το δούμε αυτό», συνεχίζει ο κ. Πάγκαλος και συμπληρώνει: «Ακόμα και αν κοινοβουλευτικά υπάρχει για ένα μόνο κόμμα η περιζήτητη απόλυτη πλειοψηφία, που εξασφαλίζει τη βιωσιμότητα μια κυβέρνησης αλλά δεν εγγυάται την εφαρμογή μιας πολιτικής και τις συνέπειες για το μέλλον».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.