ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Γερουλάνος ευχαριστεί Κοτζιά για την στήριξη και λέει: «Τις διαφωνίες μαζί του δεν τις ξεχνάς ποτέ, αλλά…»

Γερουλάνος ευχαριστεί Κοτζιά για την στήριξη και λέει: «Τις διαφωνίες μαζί του δεν τις ξεχνάς ποτέ, αλλά…» Κύριο

01:01 - 02 Δεκ 2018
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Η στήριξη του ΠΡΑΤΤΩ, της πολιτικής κίνησης του Νίκου Κοτζιά στην υποψηφιότητα του Παύλου Γερουλάνου για την δημαρχία της Αθήνας, επισημοποιήθηκε το Σάββατο, με την παρουσία και την ομιλία του υποψήφιου δημάρχου στην ημερίδα της κίνησης με θέμα: «Η Τοπική Αυτοδιοίκηση ως πυλώνας Δημοκρατίας, κοινωνικής συνοχής και ανάπτυξης».

 

 

 

Πιθανώς η εξέλιξη αυτή να σηματοδοτεί και κάτι περισσότερο από την στήριξη της υποψηφιότητας Γερουλάνου και πιο συγκεκριμένα, την οριστική απομάκρυνση του Νίκου Κοτζιά από τον ΣΥΡΙΖΑ, έπειτα από την πρόσφατη παραίτησή του από το υπουργείο Εξωτερικών. Ως γνωστόν, ο ΣΥΡΙΖΑ σχεδιάζει να κατεβάσει δικό του υποψήφιο στον Δήμο και έχει απορρίψει το ενδεχόμενο στήριξης του κ. Γερουλάνου. 

 

Ο υποψήφιος δήμαρχος ξεκίνησε την ομιλία του με μία προσωπική αναφορά στην παλαιά φιλική του σχέση με τον πρώην υπουργό Εξωτερικών και πρώην στενό συνεργάτη του Γιώργου Παπανδρέου. 

 

«Συντρόφισσες και σύντροφοι του ΠΡΑΤΤΩ καλημέρα και καλό μήνα. Και όλοι ξέρουμε ότι ξημέρωσε νέος μήνας, διότι μήνας δεν μπαίνει αν δεν λάβεις μήνυμα του Νίκου», είπε ο κ. Γερουλάνος και συνέχισε: «Άλλες φορές αισιόδοξα, άλλες φορές ρομαντικά, άλλες φορές επαναστατικά, άλλες φορές όλα μαζί, τα μηνύματα του Νίκου δίνουν τον τόνο. Με το Νίκο Κοτζιά δεν έχουμε πάντα συμφωνήσει. Για να είμαι ειλικρινής θυμάμαι περισσότερες διαφωνίες από συμφωνίες. Όχι γιατί είναι περισσότερες, αλλά επειδή, όπως ξέρετε, τις διαφωνίες με τον Κοτζιά δεν τις ξεχνάς ποτέ. Όμως θέλω να σας πω ότι δεν υπήρξε ποτέ, ούτε συμφωνία ούτε διαφωνία που να αναρωτηθώ για το ήθος των προθέσεών του, την αρτιότητα της ανάλυσής του ή την εγκυρότητα των πηγών του. Γι’ αυτό μείναμε φίλοι. Σ ευχαριστώ Νίκο, ευχαριστώ Πράττω».

 

Ο κ. Γερουλάνος είπε ότι η στήριξη του ΠΡΑΤΤΩ τον τιμά και συμπλήρωσε: «Το ΠΡΑΤΤΩ είναι κίνηση που αγωνίζεται να κρατήσει ζωντανές αξίες που συμμερίζομαι και να τις προσαρμόσει στις ανάγκες της εποχής μας. Αξίες όπως η δημοκρατία, η πρόοδος, ο σοσιαλισμός και το πώς αυτές εκφράζονται σε έναν κόσμο που μεταλλάσσεται άναρχα αλλά δυναμικά, αλλά και σε μια ελληνική δημοκρατία στάσιμη και εγκλωβισμένη από τον φαιδρό, άκρατα αντιδημοκρατικό εναγκαλισμό του κεντρικού κράτους. Σε αυτό το περιβάλλον, ο αγώνας σας αποκτάει ιδιαίτερη σημασία διότι η προσαρμογή των μεγάλων ιδεών καθορίζουν τον τρόπο που ζούμε την καθημερινότητά μας. Αυτό είναι γνωστό. Είμαι όμως εδώ για να σας πω ότι και ο τρόπος που λύνουμε τα καθημερινά μας προβλήματα καθορίζει, εκούσια ή ακούσια, τα οράματα που υιοθετούμε και κάνουμε πράξη».

 

 

 

Εδώ η ομιλία του Παύλου Γερουλάνου στην ημερίδα: 

 

https://www.yeroulanos.gr/omilia-ypopsifioy-dimarchoy-athinaion-payloy-geroylanoy-stin-imerida-tis-kinisis-ideon-kai-drasis-pratto/

Τελευταία τροποποίηση στις 19:46 - 01 Δεκ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.