ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Η ΕΣΤΙΑ «μοιράζει» θέσεις για λογαριασμό του Κυριάκου

Η ΕΣΤΙΑ «μοιράζει» θέσεις για λογαριασμό του Κυριάκου Κύριο

16:16 - 07 Δεκ 2018
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Η εφημερίδα ΕΣΤΙΑ έχει διακριθεί τις τελευταίες ημέρες στην διανομή θέσεων, αρμοδιοτήτων και ρόλων σε συγκεκριμένα πρόσωπα, τάχα τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

 

Στο πλαίσιο αυτό, στις αρχές της εβδομάδας είχε δώσει μία κυβερνητική θέση στον Σταύρο Θεοδωράκη και μία θέση στην Ευρωβουλή στον Γιάννη Πρετεντέρη.

Και την Παρασκευή, έχρισε επίτροπο και αντιπρόεδρο της Επιτροπής, στην θέση μάλιστα του Βάλντις Ντομπρόφσκι, τον Αντώνη Σαμαρά.

Επίσης, «βλέπει» την Ντόρα Μπακογιάννη να εκλέγεται μελλοντικά, πάντως, στην θέση της Γραμματέως του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Τι σκοπό μπορεί να εξυπηρετεί αυτή η προθυμία της εφημερίδας να «μοιράσει» θέσεις σε στελέχη της ΝΔ και μη;

Κατά μία εκδοχή, η ανάληψη ρόλων όπως περιγράφεται από την εφημερίδα, διαμορφώνει ένα εικονικό σκηνικό, στο οποίο όλοι οι βαρόνοι, πραγματικοί ή όχι της ΝΔ, στέλνονται από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και έτσι «καθαρίζει» το τοπίο ώστε να μετρηθούν, όταν έλθει η ώρα (αν έλθει…) ο πρόεδρος της ΝΔ με τον παντοντινό «κλειδοκράτορα» Κ. Καραμανλή.

Αλλωστε η διεύθυνση της εφημερίδας είναι γνωστό ότι θέλει να εμφανίζεται ως εκπρόσωπος του καραμανλισμού, ό,τι κι αν αυτός σημαίνει…

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.