ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Ο κυρ Αλέκος τα έβαλε με τον «ύπουλο χρηματοπιστωτικό καπιταλισμό»

Ο κυρ Αλέκος τα έβαλε με τον «ύπουλο χρηματοπιστωτικό καπιταλισμό» Κύριο

13:33 - 11 Δεκ 2018
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται μεγάλη κινητικότητα του ΣΥΡΙΖΑ και των στελεχών του. Μιλούν από δω κι από κει σε κομματικές συγκεντρώσεις, τοπικές οργανώσεις, νομαρχιακές συνελεύσεις και άλλα τέτοια. Σημαίνει αυτό ότι προσπαθούν να «ζεσταθούν» για εκλογές; Μπορεί. Θα δείξει.

 

Πέραν του ότι στις περισσότερες από αυτές τις μαζώξεις δεν πατάει άνθρωπος, διαπιστώνεται ότι ο μεταλλαγμένος ΣΥΡΙΖΑ που θα γινόταν σοσιαλδημοκράτης, μόνο προς τα εκεί δεν πάει. Αντιθέτως έχει ανοίξει τα παλιά κιτάπια, έχει ξεσκονίσει ό,τι αριστερίλα  βρήκε και προσπαθεί να πείσει ότι πάλι είναι έτοιμος για την επανάσταση και την αλλαγή του κόσμου – όπως άλλωστε είναι ο θεμελιακός στόχος της Αριστεράς διαχρονικά.

 

Σε αυτό το πνεύμα, ο Αλέκος Φλαμπουράρης, ο Νέστωρ του ΣΥΡΙΖΑ και ο υπεύθυνος για τον χρηματοπιστωτικό τομέα, μίλησε την Δευτέρα σε μία ανοικτή συνέλευση της νομαρχιακής επιτροπής Χρηματοπιστωτικού Τομέα του κόμματος.

Εμοιαζε η ομιλία του με μία άσκηση, στην οποία ο κυρ Αλέκος θυμόταν τα νιάτα του και τα τσιτάτα που δονούσαν τους καφενέδες και τα αμφιθέατρα.

Στο στόχαστρό του βρέθηκαν το ΔΝΤ και η ΕΚΤ και φυσικά ο καπιταλισμός ο ίδιος.

 

Είπε μεταξύ των άλλων ο Φλαμπουράρης το εξής μαγικό: «Ο χρηματοπιστωτικός καπιταλισμός είναι η σύγχρονη, οργανική αλλά και ύπουλη εξέλιξη του βιομηχανικού καπιταλισμού, που τον έχει υποτάξει, πράγμα που σημαίνει ότι η πλασματική οικονομία, ο “αέρας” έχει πάρει κεφάλι από την πραγματική οικονομία με τα θεσμικά εργαλεία ισχύος του, ΕΚΤ, SSM κλπ. αλλά και το Δ.Ν.Τ.».

 

Ενδιαφέρουσα διαπίστωση, αλλά δεν εξηγεί και πολλά. Όπως για παράδειγμα γιατί η κυβέρνησή του έχει φροντίσει να διαλύσει την πραγματική οικονομία, ή γιατί συνεχώς παρακαλούσε και ικέτευε να μπουν οι ελληνικές τράπεζες στο «αεριτζίδικο» πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ.

Από την άλλη, μπορεί όλα αυτά και να εξηγούν το γιατί η κυβέρνηση έχει αφήσει τις τράπεζες να φτάσουν σε αυτό το κατάντημα. Μάλλον για να τις τιμωρήσει.

 

Ή, γιατί τα έχει βάλει με τέτοια μανία με τον Στουρνάρα. Προφανώς τον βλέπει ως ενσάρκωση της ύπουλης εξέλιξης του καπιταλισμού…

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.