ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παπανδρέου, Τσακαλώτος και λοιποί σύντροφοι δεν θέλουν να χάσουν τον… Κόρμπιν

Παπανδρέου, Τσακαλώτος και λοιποί σύντροφοι δεν θέλουν να χάσουν τον… Κόρμπιν Κύριο

14:32 - 11 Δεκ 2018
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Είναι πραγματικά ενδιαφέρον το πώς ανησυχούν διάφοροι για το Βrexit και τις επιπτώσεις του, πέραν των Βρετανών, οι οποίοι φαίνεται ότι δεν πολυξέρουν πού πατάνε και πού βρίσκονται.

 

Αλλοι ας πούμε ανησυχούν ως προς το τι θα σημάνει αυτό για την ευρωπαϊκή ασφάλεια, άλλοι για τις επιπτώσεις στον χρηματοπιστωτικό τομέα, άλλοι για τις εξαγωγές τους, τις εισαγωγές τους, την βιομηχανική παραγωγή, τις επιπτώσεις στις show business και τόσα άλλα.

Ο Γιώργος Παπανδρέου όμως και οι ευρωσοσιαλιστές φίλοι του, μεταξύ των οποίων και ο Γερμανός Ούντο Μπούλμαν αλλά και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος,  ανησυχούν επειδή αν προχωρήσει το Brexit θα τους λείψει ο… σύντροφος Κόρμπιν, ο επικεφαλής των Εργατικών!

Και γι’ αυτό του έστειλαν μία επιστολή, ώστε να ξυπνήσει, να πάρει το παιχνίδι πάνω του, να πιέσει ώστε να γίνει ένα νέο δημοψήφισμα και να ξεκινήσει ο πόλεμος κατά του φασισμού και του αυταρχισμού στην Ευρώπη και διάφορα άλλα τέτοια.

 

Η έκκληση είναι σε μελοδραματικούς τόνους  και ο τίτλος του σχετικού δημοσιεύματος του Guardian όπου και δημοσιεύεται η επιστολή είναι: «Τζέρεμι Κόρμπιν οι σύντροφοι σου σοσιαλιστές σε χρειάζονται εντός ΕΕ».

 

Γράφουν ο κ. Παπανδρέου (με την ιδιότητα του προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς) και οι άλλοι σύντροφοι: «Με αυτή την ανοιχτή επιστολή σου ζητάμε να κανείς ότι δυνατόν για να σταματήσεις το Μπρέξιτ και να γίνεις έτσι η αιχμή του δόρατος για μια προοδευτική αλλαγή στην Ευρώπη» και στη συνέχεια επισημαίνουν πόσο σημαντικός είναι ο αγώνας ενάντια στην άνοδο του φασισμού και του αυταρχισμού, ένας αγώνας «που είναι αναγκαίο  να δοθεί μαζί  με τους προοδευτικούς πολίτες της Βρετανίας στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης». 

 

Τέλος, γίνεται έκκληση στον Τζέρεμι Κόρμπιν να στηρίξει ένα δεύτερο δημοψήφισμα προτού ολοκληρωθεί το Μπρέξιτ, ούτως ώστε οι προοδευτικοί Βρετανοί να μπορέσουν να συμβάλουν στις μάχες του αύριο. 

 

Πέραν της κάπως αφελούς γενικής προσέγγισης, οι αγωνιούντες σύντροφοι, είναι τόσο βέβαιοι ότι ένα νέο δημοψήφισμα θα έχει άλλα αποτελέσματα; Γιατί αν δεν υπάρχει μία ανατροπή της τάξεως του του 70%-30% ή τουλάχιστον 60%-40% υπέρ της παραμονής στην ΕΕ, ένα δημοψήφισμα μόνο περιπλοκές θα φέρει.  

 

Διαβάστε εδώ το κείμενο: 

https://www.theguardian.com/commentisfree/2018/dec/10/jeremy-corbyn-europe-socialists-brexit

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.