ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
«Ξέθαψαν» τον Γκοτζαμάνη πριν πάει ο Τσίπρας στην Θεσσαλονίκη…

«Ξέθαψαν» τον Γκοτζαμάνη πριν πάει ο Τσίπρας στην Θεσσαλονίκη… Κύριο

13:25 - 13 Δεκ 2018
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

«Καρφί» για Θεσσαλονίκη φεύγει την Παρασκευή το μεσημέρι από τις Βρυξέλλες ο Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου λίγες ώρες αργότερα να μιλήσει σε μία πολιτική συγκέντρωση με τίτλο «¨Ναι¨στην Μακεδονία της Δημοκρατίας και της Αλληλεγγύης».

 

 

Πέραν της ευρηματικής αντιστροφής του «Δημοκρατία της Μακεδονίας» σε «Μακεδονία της Δημοκρατίας», είναι να αναρτιέται κανείς γιατί επιλέγει τώρα να ρίξει λάδι στην φωτιά ο Πρωθυπουργός. Θα μιλάει στο Παλέ ντε Σπορ και απ’ λεξω θα γίνονται διάφορες σντισυγκεντρώσεις. 

 

Μία απάντηση δίνεται από κομματική ανακοίνωση, στην οποία αναβιώνουν διάφορα φαντάσματα του παρελθόντος.

 

Αναφέρεται εκεί μεταξύ άλλων: «η προσπάθεια για αναβίωση της σκοτεινής εποχής του Γκοτζαμάνη από ακροδεξιές οργανώσεις θα πέσει στο κενό και ο ακροδεξιός συρφετός που νομίζει ότι μπορεί να κάνει κουμάντο στη Θεσσαλονίκη θα πάρει την απάντηση που του αξίζει από τους δημοκρατικούς και προοδευτικούς πολίτες της Μακεδονίας. Περιμένουμε από την αξιωματική αντιπολίτευση και από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, όπως και από τα υπόλοιπα κόμματα και τους φορείς της περιοχής, να καταδικάσουν έμπρακτα αυτές τις αντισυγκεντρώσεις και να πάρουν αποστάσεις από το εθνικιστικό μίσος και την πατριδοκαπηλία». 

 

Με λίγα λόγια, η Θεσσαλονίκη γίνεται την Παρασκευή πεδίο άσκησης μίας συνειδητά διχαστικής τακτικής από τον ΣΥΡΙΖΑ. Η ένταση καλλιεργείται εμαφνώς και τελικά τίθεται ένα ερώτημα: πόσο θα στεναχωρηθούν στην κυβέρνηση, αν η πόλη γίνει όχι απλώς πεδίο άσκησης, αλλά πεδίο μάχης; 

 

Η απάντηση είναι μάλλον προφανής…

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.