ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Το εννοεί ο κυρ Αλέκος ή του ξέφυγε; «Αυτοί που έκαψαν το σπίτι μου, έβαλαν βόμβα στον ΣΚΑΪ»

Το εννοεί ο κυρ Αλέκος ή του ξέφυγε; «Αυτοί που έκαψαν το σπίτι μου, έβαλαν βόμβα στον ΣΚΑΪ» Κύριο

15:28 - 18 Δεκ 2018
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Και αυτό ακούστηκε και δεν θα έπρεπε να εκπλήσσει. Αλλά σε κάποια πράγματα είναι δύσκολο να συνηθίσουν όλοι και συνεπώς πολλά από όσα ακούγονται από τους υψηλούς εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθούν να εντυπωσιάζουν – αρνητικά.

 

Όπως αυτό που είπε ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης από το βήμα της Βουλής, εξομοιώνοντας τις επιθέσεις στο σπίτι του στα Εξάρχεια με την τρομοκρατική επίθεση κατά του ΣΚΑΪ και της Καθημερινής.

 

Μέσα στην νεφελώδη βέβαια λογική του έκανε ένα σφάλμα και ακύρωσε όλη την λογική του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με την οποία οι μπαχαλάκηδες δεν σχετίζονται με την τρομοκρατία… Ή μήπως δεν ήταν σφάλμα και απλώς μία παραδοχή;

 

Είπε το μεσημέρι της Τρίτης στην Βουλή ο κ. Φλαμπουράρης, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τον προϋπολογισμό:

«Καταδικάζω αυτή την αποτρόπαια, εγκληματική πράξη εναντίον των εργαζόμενων στον ΣΚΑΪ. Είμαι παθών.  Αλλά επειδή γνωρίζετε ότι 2,5 φορές μου έχουν κάψει το σπίτι οι αντίστοιχοι ή οι ίδιοι κι άλλες δέκα φορές μου έχουν επιτεθεί, γνωρίζετε πολύ καλά ότι εγώ δεν το έκανα θέμα, όπως το έχετε κάνει εσείς το θέμα του ΣΚΑΪ».

 

Είναι μνημειώδης δήλωση για πολλούς λόγους, από το κάψιμο 2,5(!) φορές, έως το «αντίστοιχοι ή ίδιοι» και την συλλογιστική εν γένει.

 

Το πιο ωραίο ήταν βέβαια το κλείσιμο της ενότητας με την φράση: «Είμαστε δύο ξεχωριστοί κόσμοι. Από τη μία ο πολιτικός πολιτισμός και από την άλλη ο κόσμος της πολιτικής εκμετάλλευσης».

 

Πράγματι μιλάμε για δύο διαφορετικούς κόσμους, αλλά για πολιτικό πολιτισμό στο σπίτι του Πολάκη δεν είναι να πολυμιλάει κανείς…

Τελευταία τροποποίηση στις 15:41 - 18 Δεκ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.