ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Από ναύαρχος υπουργός;

Από ναύαρχος υπουργός; Κύριο

14:01 - 21 Δεκ 2018
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Πολύς λόγος έγινε και πολλοί εξεπλάγησαν από την πρόσφατη, πολιτική επί της ουσίας, παρέμβαση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ ναύαρχου Αποστολάκη.

Όπως είπε, αποκαλύπτοντας επιχειρησιακά και στρατηγικά σχέδια για την εθνική άμυνα, οι ένοπλες δυνάμεις θα ισοπεδώσουν ελληνική βραχονησίδα, αν πάνω σε αυτήν (ποιαν άραγε;) βρεθούν τουρκικές δυνάμεις.

Οι σχεδόν ταυτόχρονες και παρόμοιες δηλώσεις του υπουργού Αμυνας Πάνου Καμμένου, ανέβασαν την ένταση στο Αιγαίο, οι Τούρκοι άρχισαν τις παραβιάσεις και το γνωστό σκηνικό διαμορφώθηκε.

 

Το ερώτημα είναι, γιατί ο ναύαρχος Αποστολάκης αποτόλμησε μία τέτοια δήλωση.

 

Κατά κάποιες πηγές, ο λόγος σχετίζεται με ενδεχόμενες ενδοκυβερνητικές εξελίξεις, στην περίπτωση που ο Καμμένος αποχωρήσει.

Κατά τις πηγές αυτές, ο ναύαρχος και αρχηγός ΓΕΕΘΑ, θεωρείται ένας από τους πιθανούς για την θέση του υπουργού Αμυνας ή του αναπληρωτή, στην περίπτωση που αναβαθμιστεί σε υπουργό ο σημερινός αναπληρωτής, Π. Ρήγας.

 

Προφανώς και η σεναριολογία οργιάζει, πάντως οι πληροφορίες και οι εκτιμήσεις αυτές μεταφέρονται από πρόσωπα που γνωρίζουν πολύ καλά τους συσχετισμούς στο Πεντάγωνο.

Τώρα, αν η πρώτη φορά Αριστερά καταλήξει να δίνει πολιτικές αρμοδιότητες σε έναν στρατιωτικό, είναι μία άλλης τάξεως συζήτηση...

Τελευταία τροποποίηση στις 14:09 - 21 Δεκ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.