ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Μα καλά, στον Πρόεδρο το φλουρί της Προεδρικής Φρουράς;

Μα καλά, στον Πρόεδρο το φλουρί της Προεδρικής Φρουράς; Κύριο

14:14 - 02 Ιαν 2019
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Μπορεί να ήταν μία σύμπτωση και ένα παιχνίδι της τύχης, αλλά το να πέφτει το φλουρί της πίττας της Προεδρικής Φρουράς στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, μοιραία οδηγεί τους περισσότερους σε πονηρούς συνειρμούς.

 

Πόσο τυχαίο ήταν;

Ηταν φανερό ότι η τύχη του Προέδρου προξένησε αμηχανία στον υπεύθυνο της τελετής της κοπής της πίττας, ο οποίος αισθάνθηκε την ανάγκη να διευκρινίσει ότι ο κ. Παυλόπουλος κέρδισε το φλουρί «χωρίς δόλο». 

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πάντως, θέλησε να υπογραμμίσει ότι όλα έγιναν σωστά και παστρικά. «Σήμερα τηρούμε την παράδοση όπως πρέπει: Κόβουμε την πίτα την Πρωτοχρονιά, την ίδια μέρα. Και είναι μια όμορφη παράδοση την οποία ακολουθούμε», είπε.

 

Παράλληλα όμως έδειξε πως επιθυμεί σιγά σιγά να τηρήσει και κάποιες αποστάσεις από την κυβέρνηση, παίρνοντας αφορμή από τον προστάτη της Προέδρικής Φρουράς, τον Αγιο Γεώργιο τον Φουστανελά.

 

Όπως ανέφερε: «Χαίρομαι ιδιαίτερα διότι πλέον η Προεδρική Φρουρά έχει τον Άγιό της: Τον Άγιο Γεώργιο τον Φουστανελά. Και έχει πολύ μεγάλη σημασία αυτό, όταν ξέρουμε την σημασία της συμπόρευσης Πολιτείας- Εκκλησίας, Ελλάδας και Ορθοδοξίας». 

 

Ούτε διακριτοί ρόλοι, ούτε τίποτε...

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.