ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Ποιον σκέφτεται για υπουργό Εξωτερικών ο Τσίπρας;

Ποιον σκέφτεται για υπουργό Εξωτερικών ο Τσίπρας; Κύριο

13:42 - 08 Ιαν 2019
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Μπορεί αυτές τις ημέρες να κυριαρχεί η παραφιλολογία γύρω από την τύχη της κυβερνητικής πλειοψηφίας, το αν θα φύγει ο Καμμένος, το πώς θα φύγει, το ποιος θα τον ακολουθήσει και όλα αυτά, αλλά παράλληλα φαίνεται πως υπάρχει κινητικότητα και σε άλλα επίπεδα.

 

Κατά τα φαινόμενα και σύμφωνα με τα όσα διακινούν κάποια πρόσωπα με προσβάσεις στους κύκλους συνομιλητών του Αλέξη Τσίπρα, ο Πρωθυπουργός προσπαθεί να αποφασίσει πότε και πώς θα κάνει τον επόμενο και τελευταίο ανασχηματισμό.

 

Και επειδή στην ουσία υπάρχουν δύο υπουργεία χωρίς υπουργό (το Αμυνας με τον υπό αναχώρηση Καμμένο και το Εξωτερικών με τον ίδιο τον Τσίπρα), εκεί εντοπίζεται η μεγαλύτερη κινητικότητα.

 

Για το πρώτο λέγεται ότι είτε θα αναβαθμιστεί ο αναπληρωτής υπουργός Π. Ρήγας και θα αναλάβει αναπληρωτής ο σημερινός Α/ΓΕΕΘΑ ναύαρχος Αποστολάκης, είτε ο ναύαρχος θα γίνει κατ’ ευθείαν υπουργός.

Για το δεύτερο, ίσως να ετοιμάζεται μία έκπληξη, με την οποία ο Τσίπρας θα θελήσει να μεταδώσει μία εικόνα αριστερής αναβάπτισης. Το όνομα που έχει ακουστεί σε κάποιους κύκλους είναι αυτό του Αξελ Σωτήρη Βαλντέν.

 

valdin

 

Πρόκειται για πρόσωπο πολύ γνωστό στον χώρο της Αριστεράς, με μακρά θητεία από το 1996 ως το 2014 ως στέλεχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, όπου και ασχολήθηκε κατά κύριο λόγο με την πολιτική διεύρυνσης.

 

Κατά το παρελθόν υπήρξε γενικός γραμματέας διεθνών οικονομικών σχέσεων στο Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και σύμβουλος στο Υπουργείο Εξωτερικών. Θεωρείται ειδήμων στα θέματα των Βαλκανίων και οι θέσεις του για το μακεδονικό είναι πολύ πιο προωθημένες ακόμη και από του κ. Τσίπρα.

 

Πάντως αν η φημολογία για υπουργοποίησή του επιβεβαιωθεί, θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον η αντίδραση του Νίκου Κοτζιά. Όπως είναι γνωστό σε κάποιους κύκλους, η μεταξύ τους σχέση δεν χαρακτηρίζεται ακριβώς από αυτό που θα μπορούσε κάποιος να αποκαλέσει εκτίμηση...

Τελευταία τροποποίηση στις 13:46 - 08 Ιαν 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.