ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Ο Α/ΓΕΕΘΑ υπουργός: Αλλη μία πρωτιά της Αριστεράς και οι φήμες για μία ενδεχόμενη εκτροπή

Ο Α/ΓΕΕΘΑ υπουργός: Αλλη μία πρωτιά της Αριστεράς και οι φήμες για μία ενδεχόμενη εκτροπή Κύριο

01:01 - 14 Ιαν 2019
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Μέχρις ότου ολοκληρωθεί η διαδικασία της ψήφου εμπστοσύνης και αποκαλυφθούν εντελώς οι ρόλοι και οι προθέσεις των προσώπων, μία εκκρεμότητα μεγάλης σημασίας αιωρείται στο Πεντάγωνο.

 

Δεν είναι μόνο ο συμβολισμός και το παράδοξο, η κυβέρνηση της Αριστεράς να τοποθετεί έναν εν ενεργεία στραιωτικό και δη αρχηγό ΓΕΕΘΑ στην πολιτική θέση του υπουργού. Πρακτική που ουδέποτε υιοθετήθηκε μεταπολιτευτικά τουλάχιστον, από τις δημοκρατικές κυβερνήσεις της χώρας. 

 

Είναι και οι διαδικαστικές λεπτομέρειες, που έχουν τεράστια σημασία. 

Εως και την Κυριακή το βράδυ ο Α/ΓΕΕΘΑ δεν είχε παραιτηθεί από την θέση του. Κάτι που υπό κανονικές συνθήκες θα έπρεπε να έχει συμβεί. Διακινήθηκε μάλιστα η πληροφορία ότι για ένα διάστημα θα παραμείνει Α/ΓΕΕΘΑ και ταυτόχρονα θα ασκεί και καθήκοντα υπουργού! Κάτι τέτοιο θα συνιστά πρωτοφανή θεσμική περιφρόνηση και εκτροπή. Μένει να φανεί.

 

Θα έχει παραιτηθεί έως την Δευτέρα; 

Με ποια ιδιότητα και με ποια περιβολή θα παραλάβει το υπουργείο από τον Πάνο Καμμένο και θα παραδώσει το αρχηγείο στον διάδοχό του, είτε αυτός είναι ο υπαρχηγός, όπως προβλέπεται, είτε διενεργήσει και κρίσεις - εξπρές; Με το κοστούμι του υπουργού ή με την στολή του ναυάρχου; 

 

Σε ένα διαφορετικό επίπεδο, πώς και πότε θα διενεργηθούν οι κρίσεις της ηγεσίας των ΕΔ; 

 

Όπως σημειώνουν δε, μεταξύ πολλών άλλων, έμπειροι στρατιωτικοί, ο ναύαρχος Αποστολάκης, υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ πλέον, συγκεντρώνει στο πρόσωπό του κάποια  παράδοξα. 

 

Για παράδειγμα, ως στρατιωτικός συνδέει το όνομά του και την στρατιωτική του ιδιότητα με την κυβέρνηση και ειδικώς με την συμφωνία των Πρεσπών. 

Και επίσης, οι  ίδιες πηγές σημειώνουν ότι αλλάζοντας μανδύα, ο ναύρχος θα πρέπει να έχει υπόψη ότι ο υπουργός Αμυνας δεν διοικεί το στράτευμα…

Τελευταία τροποποίηση στις 21:36 - 13 Ιαν 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.