ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Ο Βενιζέλος, ο Ευκλείδης που «χάσκει ανεπίγνωστα» και η ανεκτίμητη προσφορά του υπουργού στην συζήτηση της Βουλής

Ο Βενιζέλος, ο Ευκλείδης που «χάσκει ανεπίγνωστα» και η ανεκτίμητη προσφορά του υπουργού στην συζήτηση της Βουλής Κύριο

16:35 - 16 Ιαν 2019
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Ο Βαγγέλης Βενιζέλος είπε και πάλι την μνημειώδη ατάκα μιλώντας στην συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

 Αναπτύσσοντας την επιχειρηματολογία του, κάποια στιγμή ανέφερε: «Είναι εδώ και ο υπουργός Οικονομικών, ο οποίος χάσκει ανεπίγνωστα».

 

Προηγουμένως είχε μιλήσει φαινόμενα ακραίας θεσμικής παρακμής, για «ένα στάδιο μετά την θεσμική εκτροπή που ζήσαμε, κυρίως στον χώρο της Δικαιοσύνης».

 

Και όπως τόνισε: «τα φαινόμενα θεσμικής παρακμής καταλήγουν στο να σχηματισθεί μία τεχνητή κοινοβουλευτική πλειοψηφία που είναι πλειοψηφία – συγγνώμη για την έκφραση – πολιτικών ρεταλιών».

 

Εχει τον λόγο και τον τρόπο του να τα λέει αυτά ο κ. Βενιζέλος και να τα εξηγεί κιόλας - για όσους έχουν αφτιά να ακούσουν.

 

Αλλά, πρέπει να παραδεχθούμε ότι παρόλο που ο υπουργος Οικονομικών «χάσκει ανεπίγνωστα», είναι ίσως η μοναδική ευχάριστη νότα του κοινοβουλίου.

 

Η 20λεπτη ομιλία του της Τρίτης, είναι από τις πολύ δυνατές στιγμές του. Μπορεί να μην είχε σαρανταποδαρούσες και κατσαρίδες, είχε όμως «Μαύρη Οχιά» και αφαιρετικά νοήματα, που ταξίδευαν τον ακροατή σε άλλη διάσταση.

 

Το περίεργο είναι ότι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ χειροκρότησαν. Δεν είναι βέβαιο ότι αυτό σημαίνει πως κατάλαβαν και τι έλεγε, ή αν απλώς εκτίμησαν το καλλιτεχνικό του πράγματος.

 

Αξίζει να ακούσει κάποιος την ομιλία αυτή:

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις 14:35 - 17 Ιαν 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.