ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τα φιλάκια Τσίπρα-Δανέλλη και η επόμενη φάση της πολιτικής φαρσοκωμωδίας

Τα φιλάκια Τσίπρα-Δανέλλη και η επόμενη φάση της πολιτικής φαρσοκωμωδίας Κύριο

14:19 - 17 Ιαν 2019
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Η ένταση και ο τρόπος διεξαγωγής της συζήτησης για την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση ΤσιπρΑΝΕΛ ήταν απλώς μία πρόγευση για τα όσα θα ακολουθήσουν και όσα θα συμβούν στο επόμενο «ραντεβού». Αυτό για την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

 

Το οριακό σημείο της αντιπαράθεσης δικαιολογεί την εκτίμηση ότι την επόμενη εβδομάδα μπορεί και να φτάσουμε στα άκρα. Πολύ δύσκολα φαίνεται ότι θα αποφευχθούν οι χυδαιολογίες και οι προσωπικές συγκρούσεις, ειδικώς δε αφού κατά τα φαινόμενα κάποιοι θα πρέπει να ολοκληρώσουν το αριστούργημα της αλλοπρόσαλλης πολιτικής τους συμπεριφοράς.

 

Π.χ. Οι Ζουράρις και Κόκκαλης που έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης για να περάσει η συμφωνία των Πρεσπών, αλλά λένε ότι δεν θα ψηφίσουν. Θα το δούμε.

 

Η Κουντουρά και οι άλλοι που έλεγαν άλλα ως ΑΝΕΛ, τώρα θα ψηφίσουν άλλα.

 

Ο Δανέλλης, τα γνωστά. Πήρε όμως ήδη ένα φιλάκι από τον Τσίπρα και του έδωσε κι εκείνος ένα...

 

Ο Σταύρος Θεοδωράκης που θέλει να ψηφίσει και που αν το κάνει θα ψηφίσει το ίδιο με τον Δανέλλη, που όμως τον έδιωξε από το κόμμα επειδή έδωσε ψήφο στην κυβέρνηση.

 

Απ' έξω η εξωκοινοβουλευτική Κεντροαριστερά που θα αγωνιά μήπως και δεν περάσει η συμφωνία...

 

Και πολλά αλλα, που θα εξελιχθούν τις επόμενες ημέρες.

 

Πώς όλα αυτά στον δρόμο προς τις εκλογές εγγυώνται ομαλότητα και σταθερότητα, ας το αναλογιστούν οι πρωταγωνιστές της πολιτικής φαρσοκωμωδίας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.