ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Γιατί αποδέχθηκε η Φώφη τον ρόλο του πολιτικού «θηράματος»;

Γιατί αποδέχθηκε η Φώφη τον ρόλο του πολιτικού «θηράματος»; Κύριο

15:04 - 17 Ιαν 2019
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Η αντιπαράθεση στην κοινοβουλευτική αρένα γίνεται πλέον με όρους σχεδόν γηπεδικούς ίσως και χειρότερους. Και σε μία τέτοια ατμόσφαιρα ακολουθούν πάντοτε οι κρίσεις, οι αξιολογήσεις και οι εκτιμήσεις. Ποιος ήταν καλός, ποιος ήταν κακός, γιατί ο ένας «πάτησε» τον άλλον, πώς ο ένας είναι πιο άνετος και ο άλλος πιο σφιγμένος και άλλα τέτοια, άνευ σημασίας.

 

Ασχέτως επάρκειας και ορθότητας επιχειρημάτων, την Τετάρτη κατέστη σαφές ότι ο κ. Τσίπρας δεν επιχειρεί αυτήν την περίοδο τίποτε άλλο από το να διαμορφώσει με όρους τεχνητούς ένα δήθεν νέο πολιτικό σκηνικό. Και η απόπειρα ήταν τόσο σαφής και ξεκάθαρη (όσο και άσχετη με την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης), που το ομολόγησε από το βήμα της Βουλής, μιλώντας για το νέο δίπολο, το πώς αυτός θα καταλάβει τον μεσαίο χώρο κλπ. κλπ.

 

Το κακό είναι ότι η κατά άλλα καλή στην κοινοβουλευτική της παρουσία Φώφη Γεννηματά, αποδέχθηκε άθελά της τον ρόλο του πολιτικού «θηράματος» του Τσίπρα.

 

Είπε τα εξής, απαντώντας στον Πρωθυπουργό:

 

«Κύριε Τσίπρα έχετε  ξεφύγει. Δεν  έχετε αφήγημα.  Δεν ξέρετε  τι να πείτε απέναντί μας και μας λέτε διαρκώς τα ίδια. Επαναλαμβάνεστε. Ότι δήθεν λέω τα ίδια με τον κ. Μητσοτάκη. Αν με είχατε ακούσει πραγματικά χθες και σήμερα,  θα με ακούγατε να σας λέω ότι αυτό που πραγματικά έχετε κάνει, είναι ότι  έχετε υπογράψει ένα συμβόλαιο με την πιο βαθιά δεξιά.  Συμβόλαιο διάλυσης της Δημοκρατικής Παράταξης».

 

Ως γνωστόν, η ηθική αξιολόγηση στην πολιτική είναι μία παράμετρος, αλλά όχι η κυρίαρχη. Και κάποιες φορές, όπως σε αυτήν την περίπτωση, η επιβεβαίωση του κυνισμού του αντιπάλου, συνιστά πολιτικό λάθος. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.